avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul minim pe economie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul minim pe economie

ASI DORI SA VA INTREB DACA ESTE POSIBIL CA O ANGAJATA DE 2 LUNI SA IA MAI MARE SALARIU CU 200 DE RON FATA DE UNA CARE LUCREAZA IN ACELASI DOMENIU DE 20 DE ANI
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:39, 15 Octombrie 2014
Da, este posibil acest lucru.
VA ROG SA IMI ZICETI CARE ESTE MOTIVUL PENTRU CACI NU MI SE PARE CORECT NE AVAND NICI CALIFICARE SA PRIMEASCA INCADRAREA DE 900 IAR EU SA AM 683 CU CALIFICARE
1. Salariul nu se acorda in functie de vechime ci de importanta postului ocupat, de complexitatea atributiilor de serviciu si de rezultatul negocierii intre angajator si salariat.

2. In legatura cu motivul ar trebui sa-l intrebati pe angajator.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
@ codrutamaria a

Atat timp cat nu exista o legislatie care sa distinga intre categorii de salariatii , acest lucru este posibil.

Pana la 01.01.2011, era in vigoare fostul CCMN care prevedea folosirea unor coeficienti de ierhizare pe categorii de salariatii.

Dupa intrarea in vigoare a Legii nr.62/2011, nu se mai pot incheia ccm la nivel national.

Coeficientii de ierarhizare pot fi prevazuti : in reg.intern sau in ccm aplicabil angajatorului.
sa va explic mai detailat ;lucrez pe post de infiriiera intrun spital de pshiatrie cu un salariu de incadrare de 683 de 20 de ani .de 2 luni s_au mai angajat 6 infirmiere dar cu 900 salariul de incadrare.daca am intrebat motivul mi sa spus caci numai cele noi angajate pot primi salariul minim pe economie. Va rog sa imi ziceti daca este corect avind in vedere ca la bugetari nu am fost chemati la negocierea salariului atat au bine voit sefi atat am primit.sai daca se poate face ceva . Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Ce salariu prevede legislatia pentru cs cor 211310 zefirzefir zefirzefir Vreau sa particip la concurs pentru post de cercetator stiintific ,la un institut de cercetare bugetar, am fost la oficilul fortelor de munca unde mi a zis ca ... (vezi toată discuția)
Incadrare salar muncitor calificat Danbossu Danbossu Buna seara, sotia mea are liceul economic, calificare lucrator comecial si vechime 25 ani in comert. la ce salariu ar trebui sa fie incadrata? (vezi toată discuția)
Hg nr. 871 / 2013 mancipri mancipri Conform HG nr. 871 din 14 Noiembrie 2013 –pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, publicata in Monitorul Oficial ... (vezi toată discuția)