avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul minim pe economie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul minim pe economie

ASI DORI SA VA INTREB DACA ESTE POSIBIL CA O ANGAJATA DE 2 LUNI SA IA MAI MARE SALARIU CU 200 DE RON FATA DE UNA CARE LUCREAZA IN ACELASI DOMENIU DE 20 DE ANI
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:39, 15 Octombrie 2014
Poate au la fel ca dvs 900 lei brut si scazand impozitul si celelalte retineri ajung la un net la fel ca dvs
Aveti 683 lei net sau brut ?
1. Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, prevazut la art. 1 din HG 871/2013 (art.2 din actul normativ citat).

2. Sistemul de salarizare a personalului din autoritatile si institutiile publice finantate integral sau in majoritate de la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele locale si bugetele fondurilor speciale se stabileste prin lege, cu consultarea organizatiilor sindicale reprezentative.

p.s.
@ codrutamaria
Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule. Este greu de citit si constituie o incalcare a Regulamentului de postare in Forum.

Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
daca am intrebat dece ele sunt incadrate cu 900 mi sa spus caci atat am si eu cu vechimea cu stabilitatea dar aplicate de la 683 iar la ele se aplica de la 900 si mi sa spus caci incadrarea de 900 se da numai la noii angajati pe noi au hotarare caci nu ne pot da 900
In opinia mea, este o interpretare gresita a textului de lege mai sus mentionat de mine.

Singura posibilitate este actionarea in instanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce salariu prevede legislatia pentru cs cor 211310 zefirzefir zefirzefir Vreau sa particip la concurs pentru post de cercetator stiintific ,la un institut de cercetare bugetar, am fost la oficilul fortelor de munca unde mi a zis ca ... (vezi toată discuția)
Incadrare salar muncitor calificat Danbossu Danbossu Buna seara, sotia mea are liceul economic, calificare lucrator comecial si vechime 25 ani in comert. la ce salariu ar trebui sa fie incadrata? (vezi toată discuția)
Hg nr. 871 / 2013 mancipri mancipri Conform HG nr. 871 din 14 Noiembrie 2013 –pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, publicata in Monitorul Oficial ... (vezi toată discuția)