Buna ziua,
In luna aprilie a acestui an, am vandut un apartament de bloc, dobindit prin cumparare in 1993(apartamentul parintilor), cu 35000E, eu locuind in alt apartament din 1982. La vanzare, nu s-a pus problema TVA-ului, ci numai a impozitului pe profit de 2 la suta. Acum se pune problema sa ma mut in alt oras, deci, sa vand si apartamentul in care locuiesc din 1982 ca sa-mi achizitionez o alta locuinta, in noul oras. Intrebarea este: daca vand acest apartament in cursul anului 2015, se pune problema TVA-ului ? La achizitia unei noi locuinte, conteaza faptul ca am vandut 2 apartamente, intr-un timp, relativ scurt ?
Multumiri anticipate.
Dupa cunostinta mea nu se pune problema TVA-ului la vanzarea unei locuinte vechi; la achizitia unei noi locuinte nu are nicio importanta ca ati vandut alte 2 imobile vechi, atata timp cat nu beneficiati de vreun "ajutor" de la stat (gen Prima Casa, ANL etc).
Vanzare casa
narcisa109
Buna seara,
Daca am vandut anul trecut un apartament si am cumparat altul in alta localitate al aceluias judet, platind taxele (enorme) la notariat, iar anul ... (vezi toată discuția)
Plata tva
Cornel Cornel
Buna seara am vandut in anul 2017 luna septembrie un apartament la pretul de 45.000 euro in iulie 2018 am facut o noua vanzare de 32.000 euro intrebarea mea ... (vezi toată discuția)