avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Izolare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Izolare casa

Buna ziua!Locuiesc la casa,in oras.Curtile caselor sunt foarte mici.Ca atare,in stanga si in dreapta casei mele,nu exista gard despartitor intre vecini...ci ne despart doar casele.Vecinul din stanga mea vrea sa-si izoleze casa,pe afara...asadar,trebuie sa-i dau voie sa intre in curtea mea pentru a-si izola casa.In afara faptului ca m-ar deranja sa-mi intre in curte...mi-ar lua si din putinul teren pe care il am.El mi-a spus ca vrea sa puna placa de 5 cm.si ca nu o pune de jos,ci de la brau in sus.Intrebarea mea este...Are dreptul sa intre in curtea mea pentru a-si izola casa?Bineinteles ca nu vreau sa ajungem la certuri.El nu ar putea sa-si izoleze casa pe dinauntru?Sa nu mai vorbesc de faptul ca geamul de la baie ii da in curtea mea!As putea sa-i spun sa-si inchida geamul?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 10:46, 16 Octombrie 2014
Pentru a solutiona problema vecinului ar trebui sa-i acordati posibilitatea de a-si repara casa. Puteti sa va opuneti dar puteti sa si acceptati, mai ales ca nu doriti sa stricati relatiile. Puteti regurge la serviciile unui mediator cu ajutorul caruia sa incheiati cu vecinul dvs. un acord dee mediere in care sa inscrieti toate cerintele dvs. si ale vecinului dvs. In ceea ce priveste geamul dela baie, acesta nu trebuie s afie deschis catre curtea dvs. El se poate schimba cu un geam din sticla nevada pentru lumina in baia vecinului si fara deschidere catre dvs.
Imi cer scuze,dar nu am inteles...Trebuie (sunt obligata)...sa-l las sa intre in curtea mea pentru a-si izola casa?Foarte bine isi poate izola casa pe dinauntru si nu pe dinafara pantru a-mi lua mie din teren.Dar,inteleg ca el nu vrea sa si-o izoleze pe dinauntru,pentru ca astfel si-ar lua din suprafata camerei.Asa ca...mai bine intra in curtea mea...Va rog...as vrea sa stiu daca ii pot interzice sa intre in curtea mea pntru a-si izola casa!
Puteti sa nu admiteti intrarea in curtea dvs. Dar vecinul, daca argumenteaza ca imobilul necesita hidroizolatie si alte masuri de termoizolare, va poate solicita in instanta acest lucru. Cel mai bine pentru parti este sa inteleaga situatiile ivite in decursul timpului. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita legala a unei ferestre catre proprietatea invecinata moni_p6 moni_p6 Va rog, as dori sa stiu, care este limita legala a unei case cu fereastra catre spatiul invecinat? Vecinul meu si a construit o casa f aproape de limita ... (vezi toată discuția)
Abuzul presendintelui de asociatie de proprietari vinti vinti in blocul de 10 etaje unde locuiesc s-au termoizolat peretii laterali de nord si de sud (???):O si am solicitat sa se termoizoleze si peretele din scara din ... (vezi toată discuția)
Problema geam la spatele casei vecinului prin care se uita in curtea mea SunSetter SunSetter Buna ziua, Problema mea e urmatoarea : vecinul din fata casei face cateva modificari imobilului si vrea sa puna si un geam la baie, geam care da fix in ... (vezi toată discuția)