avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vechime in munca pentru indemnizatie concediu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vechime in munca pentru indemnizatie concediu maternal?!?1

Buna seara,
Apelez la dvs cu rugamintea de a ma ajuta intr-o situatie delicata.
Cu data de 29 septembrie m-am angajat la un nou loc de munca. Am vrut sa fie continuitate, pentru a nu avea intrerupere in cazul in care raman gravida. Astazi am fost anuntata, ca dintr-o greseala umana, colega de la hr a uitat sa inregistreze actele in Revisal. Astfel mi-a modificat contractul cu data de 14.10.2014. Eu daca raman gravida in aceasta perioada nu mai primesc indemnizatie pentru ca nu am continuitate ( din cate stiu eu trebuie sa ai 12 luni vechime cand se naste copilul)? Ma puteti lamuri in aceasta problema.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: feliciaburducea , utilizator 21:01, 15 Octombrie 2014
1. Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

2. Art. 4 din OUG 111/2010 prevede :
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

Asadar, potrivit textului de lege mai sus citat, in cele 12 luni se includ si fractiuni de luna, daca s-a lucrat cel putin jumatate din zilele lucratoare ale lunii respective.

3. In speta, veti beneficia de indemnizatia pentru CCC chiar daca s-a facut acea greseala .
Multumesc frumos pentru promptitudine. Din 26 sept si pana in 14 oct sunt 18 zile intrerupere, nu doar 15. Va rog sa ma scuzati de insistenta, dar as vrea sa ma asigur ca este in regula.
Astept cu interes raspunsul dvs!

Buna ziua.

Conditii de acordare a concediului de maternitate

Au dreptul la concediu si indemnizatie de maternitate femeile gravide sau lauze care: •sunt cetateni romani sau din state membre UE
•domiciliaza in Romania
•au realizat cel putin o luna de stagiu de cotizare sau stagiu asimilat in ultimele 12 luni anterioare lunii de acordare a concediului de maternitate.

Mai beneficiaza de concediu si indemnizatie de maternitate femeile gravide sau lauze care au incetat plata contributiei de asigurari sociale, dar care nasc in termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat.
Reiterez ceea ce am postat la pct.3 mai sus ca, veti beneficia de indemnizatia pentru CCC chiar daca s-a facut acea greseala , chiar si in conditiile mentionate de dvs in ultimul mesaj postat.
Multumesc mult pt raspuns.
Va doresc o seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil elena_elena_elena elena_elena_elena Buna ziua! va rog frumos,daca aveti cunostinte,sa ma lamuriti intr-o problema...sunt insarcinata in luna a5a si am fost pacalita sa semnez decizia de incetare ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate lenu32 lenu32 Care sunt conditiile de acordare a concediului de maternitate pentru o persoana angajata cu o jumatate de norma? Ce vechime neintrerupta in munca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Gravide nyikon_17 nyikon_17 Buna ziua, sotia mea nu a lucrat in ultimele 12 luni si deja e gravida in luna a 5-a, in scimb eu in ultimele 12 luni am o intrerupere de maxim 2 saptamani. ... (vezi toată discuția)