avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cenzor asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cenzor asociatie de proprietari

Buna ziua.
Doresc sa ma consult cu un cenzor care administreaza o asociatie de proprietari.De curand am fost numit presedintele comisiei de cenzori in asociatia blocului de domiciliu.In urma unui control de la Primarie ,s-a constatat ca exista nereguli privind activitatea comisiei de cenzori. La sfarsitul acestei luni trebuie sa verific actele . Ma intereseaza strict ce anume trebuie sa verific ,avand in vedere ca exista o firma care efectueaza contabilitatea asociatiei. Am extras de pe net atributiile unui cenzor impreuna cu reglementarile legale am vizualizat si un tip de raport in urma unor verificari.Primaria a impus un registru special care trebuie completat de catre cenzori. Doresc sa ma informez cu privire la periodicitatea rapoartelor intocmite si evident alte detalii semnificative pentru aceasta activitate.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:15, 16 Octombrie 2014
Conform legii 230 Art. 33, lit. d prevede :
"cel puţin o dată pe an, întocmeşte şi prezintă adunării generale rapoarte asupra activităţii sale şi asupra gestiunii asociaţiei de proprietari, propunând măsuri."
Nu exista periodicitate de realizare raport al cenzorului/comisiei de cenzori asupra activitatii asociatiei de proprietari,raportul putand fi facut oricand se solicita sau se impune
Raportul comisiei de cenzori va contine observatiile si rezultatele activitatii de control a comisiei asupra documentelor ale activitatilor financiare si de gestiune ale asociatiei.
Comisia raporteaza daca au fost constatate abateri de la legislatia in vigoare,in ceea ce priveste activitatea financiara si de gestiune, daca si cum au fost puse in aplicare recomandarile sale si modul in care personalul cu responsabilitati in gestiunea financiara si-a imbunatatit performanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport anual al cenzorului la asoc.de proprietari voican.alina voican.alina exista un tip standard de asemenea raport si daca da unde il gasesc (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie locatari mixaela mixaela buna seara. am de gand sa ma angajez ca si cenzor la o asociatie de locatari .Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu niste modele de formulare privind ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese DESTINY DESTINY Va rog sa aveti amabilitatea sa ma lamuriti daca, cineva anagajat din afara asociatiei de proprietari ca si casier, poate indeplini si functia de sef al ... (vezi toată discuția)