avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... SRL si intrarea in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

SRL si intrarea in insolventa

Redactind modelul de statut de ps site-ul Registrului Comertului, m-am oprit la urmatoarea formulare:

'Asociatului unic ii revin toate beneficiile societatii si suporta pierderile acesteia'.

Aceasta inseamna ca daca SRL intra in insolventa raspunde cu bunurile proprii? Cum se poate modifica formularea?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Av. IoanaB , Avocat 22:50, 20 Octombrie 2014
Buna dimineata,

indiferent de modificarea , pe care o veti face in actul constituiv, privind raspunderea asociatului unic, in masura in care in procedura insolventei se constata ca asociatul unic se face vinovat de fapte frauduloase comise in dauna creditorilor, va raspunde potrivit prevederilor Legii nr. 85/2014 - privind procedura insolventei si a celorlalte prevederi legale, respectiv a Codului Penal.
Multumesc .

Daca sint frauduloase - dar daca nu sint, pur si simplu nu merge afacerea sau daca nu aplic bine o lege contabila?
In masura in care nu se va stabili raspunderea dvs nu veti radpunde cu bunurile proprii. Prin legea 85 sunt stabilite in mod concret situatiile in care poate fi angajata raspunderea dvs in calitate de administrator/asociat unic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila cesiunea partilor sociale inainte de primul termen al dosarului de insolventa? nimren nimren In cazul in care impotriva societatii SRL cu asociat unic a fost formulata o actiune in deschiderea procedurii de insolventa, pana la primul termen de ... (vezi toată discuția)
Intrarea in insolventa si falimentul- cerere cosminghe cosminghe Buna ziua, Am doua societati comercile (Srl ambele) la una sunt asociat unic si administrator si i-am suspendat activitatea pe trei ani, iar ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii la stat alexandru2605 alexandru2605 Sunt administrator si asociat unic la o firma cu datorii la stat, daca incep procedura de insolventa se poate pune sechestru pe proprietatea mea daca firma nu ... (vezi toată discuția)