avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie si custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie si custodie

Buna ziua.
Ma numesc Nicoleta.As dori sa aflu ce trebuie sa fac ca sa redeschid dosarul pentru pensie alimentara si sa cer custodie exclusiva pt fetita mea.Fostul sot nu imi plateste pensia alimentara si are sa imi dea 1600 lei.Mentionez ca vrea sa vada copilul doar cand are chef si fara sa se ocupe de partea financiara,desi avem custodie comuna.Ce pasi trebuie sa urmez pentru a il face sa plateasca?Multumesc
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 13:38, 16 Octombrie 2014
Informatii gasiti aici : Legea nr. 257/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 607 din 30 septembrie 2013.
Nu puteti obtine custodia exclusiva decat in cazuri extreme.Se considera motive intemeiate alcoolismul, boala psihica, dependenta de droguri a celuilalt parinte, violenta fata de copil sau fata de celalalt parinte, condamnarile pentru infractiuni de trafic de persoane, trafic de droguri, infractiuni cu privire la viata sexuala, infractiuni de violenta, precum si orice alt motiv legat de riscurile pentru copil, care ar deriva din exercitarea de catre acel parinte a autoritatii parintesti.
Daca stiti ca obtine venituri din salariu , il puteti notifica, apoi executa silit , inclusiv pt. suma restanta. Mergeti la un executor judecatoresc.

Va multumesc pentru raspuns,o zi buna
ma aflu in aceiasi sintuati doar ca eu am custodie unica asupra copiilor el neprezentanduse niciodata la termene si nefacandui ancheta sociala sa ajuns a nu avea un program de vizita.......totusi si a vazut copii pna la momentu cand a inceput sa abereze...are sa plateasca un an pensie si 1000 roni cheltuieli de judecata asa dar iam facut plangere penala si astept rezultatele asta e singura solutie...[editat- eronat].succes
iar pt a redeschide dosaru pt custodie unica folosestete tocmai pe acest motiv ca nu ii pasa si ca nu sia facut datoria fata de copil
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
adica trebuie sa merg la politie sa fac plangere?sau la executor judecatoresc?
La politie faceti plangere (nu va costa nimic) si daca nu se "simte" dl sa plateasca mergeti la executor si incepeti executarea silita (daca aveti ce sa executati - are salariu, venituri, ceva din care sa-i poata fi oprita datoria - altfel doar cheltuiti banii pe executor)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neimplicare din partea tatălui - pot cere custodie exclusivă? CarmenBugeac CarmenBugeac Daca am o hotarare judecatoaresca in vare tatal a cerut program de vizita dar nu a venit nicodata de can am nascut chiar si dupa ce instanta ne dat custodie ... (vezi toată discuția)
Divort yvonna yvonna Buna ziua.Spuneti-mi si mie in ca conditii in urma unui divort copilul ar reveni tatalui in cazul in care acesta nu se ocupa prea mult de el si nu isi da ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna laura_puscas_elena laura_puscas_elena Buna ziua, va scriu sa va cer ajutorul. am un copil de imediat patru ani in decembrie dintr-o relatie cu cativa ani in urma tatal lui nu-l viziteaza ... (vezi toată discuția)