avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... curatela minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

curatela minor

am o nepoata care a fost incredintata mamei prin hotararea de divort. La ora actuala mama este plecata in strainatate de 13 ani , timp in care nu a vizitat-o niciodata desi a locuit pana in luna septembrie 2014 la bunicii materni. Deoarece nu s-a interesat de ea copilul nu are nici acum un buletin avand 16 ani. Deoarece a locuit la bunicii materni alocatia de stat a ridicat-o prin intermediul bunicilor. In momentul de fata bunica materna a decedat iar bunicul matern doreste sa plece din tara incepand cu luna noiembrie 2014. Copila a ales sa-si schimbe domiciliul la bunica din partea tatalui, care locuieste in alta localitate decat cea care a avut-o pana acum. In acest sens s-a mutat si la un liceu din localitatea bunicii paterne.
Intrebarea noastra este : care este modalitatea de a muta alocatia copilei de pe domiciliul mamei pe domiciliul actual, in conditiile in care copila nu are buletin. Se poate institui curatela pentru bunica paterna pentru a putea sa-i faca si buletin provizoriu si sa poata ridica alocatia de la posta din localitatea ei ?
Care sunt taxele pentru instituirea curatelei si unde se face cererea ?
Va multumesc pentru intelegere si raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:07, 16 Octombrie 2014
Nici tata nu are copilul asta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu probleme popescuelena77 popescuelena77 Sotia divorteaza de sotul ei.Impreuna au un copil de 9ani si 8 luni. Ei locuiesc impreuna la mama sotului.Apartamentul are 3 camere. Mama lucreaza in romania, ... (vezi toată discuția)
Tutela incredinþare minor cristip cristip Luna trecută am plecat in Italia pentru a căuta servici si am fost nevoit sa renunţ la serviciul din ţară. Nu am reuşit să mă angajez in Italia căci ... (vezi toată discuția)
Eliberare prima ci la 14 ani cucu-virilu cucu-virilu o familie divorteaza copii sunt incredintati mamei de catre instanta unul face prima ci la virsta de 14 ani al doilea copil nu apuca deoarece mama decedeaza ... (vezi toată discuția)