avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nu se mai aplica penalizari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nu se mai aplica penalizari?

buna ziua...recent am auzit ca s-a emiso ordonanta de guvern in care se specifica , ca asociatiile de proprietari nu mai au dreptul sa aplice penalizari la sumele restante pe care le au de incasat de la locatari.m-ar interesa daca a mai auzit cineva despre asa ceva si daca da,,as dori sa stiu unde gasesc legea respectiva.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:56, 27 Octombrie 2014
Eu nu am auzit de asemenea act normativ.
Nu a fost promulgata astfel de ordonanta,care ar fi in contradictie evidenta cu dispozitiile legii lr 230/2007
Doar in Asociatiile de Locatari NU se aplica penalizari, dar cum este obligatorie constituirea de Asociatie de Proprietari, se aplica penalizari. Pana cand si in Statutul Asociatiei de Proprietari este mentionata aplicarea penalizarilor, conform Legii 230/ 2007.
Atat timp cat pentru orice intarziere a achitarii platii unei facturi se vor aplica penalizari de intarziere, nu vad de ce nu ar aplica si Asociatia de Proprietari penalizari.
Singurele penalizari neacceptate au fost de catre instanta, intr-un proces intentat unui restantier - cele de la furnizor, intrucat au fost aplicate cele de catre asociatie de 0,2%/ zi. Dar aceeasi instanta le-a acceptat pe ambele si cele de la furnizor si cele de la asociatie pentru acelasi restantier, pentru alta perioada.
Modica a scris:
Doar in Asociatiile de Locatari NU se aplica penalizari...

Penalizari se aplica atat in asociatiile de proprietari cat si in asociatiile de locatari.
Se aplica penalizari chiar si in cazul in care o grupare de apartamente nu sunt constituite in nici un fel de asociatii dar au utilitati in comun, facturate de furnizori pe numele dezvoltatorului sau a unui proprietar din blocul respectiv.

Penalizarile aplicate la asociatiile de Locatari pot fi contestate si anulate.

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere scarlet scarlet Penalitatile al coror procent nu a fost comunicat catre mebrii asociatiei sunt legale? Adica daca nu s-a comunicat hotararea in care se specifica procentul ... (vezi toată discuția)
Restanta la intretinere omideo20 omideo20 Buna seara.Mama mea are o datorie la intretinere de 5500 lei.Eu vreu sa platesc suma restanta la intretinere dar administratorul imi scrie chitanta si pentru ... (vezi toată discuția)
Se pot aplica 2 tipuri de penalizari la asociatiile de proprietari? elena covaci elena covaci in cadrul asociatiei noastre s-au aplicat 2 tipuri de penalizari:penalizari de 0.2% pe zi si penalizarile ce au venit de la furnizori conform restantei din ... (vezi toată discuția)