avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nu se mai aplica penalizari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nu se mai aplica penalizari?

buna ziua...recent am auzit ca s-a emiso ordonanta de guvern in care se specifica , ca asociatiile de proprietari nu mai au dreptul sa aplice penalizari la sumele restante pe care le au de incasat de la locatari.m-ar interesa daca a mai auzit cineva despre asa ceva si daca da,,as dori sa stiu unde gasesc legea respectiva.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:56, 27 Octombrie 2014
Orice debit, orice penalizare... se poate contesta indiferent daca sunt calculate corect, gresit, in asociatii de orice fel... Este dreptul debitorului sa conteste suma, chiar daca adeseori va plati mai mult decat daca-si platea la timp datoriile.
Adriantot a scris:

in asociatii de orice fel...

[ link extern ]

4. Nu exista reglementare legala pentru un sistem propriu de penalizari, pentru constrangerea persoanelor rau-platnice sa-si exercite obligatia de pllata a cotelor de intretinere in termen (Dezvantajele netransformarii Asociatiei de Locatari in Asociatie de Proprietari).
Nu exista nici o reglementare care sa interzica aplicarea de penalizari oricarei persoane fizice sau juridice care are debite scadente, neachitate in termen, fata de alte persoane fizice sau juridice, indiferent de afacere, de organizatie, de asociatie...
Pana si la imprumutul unei sume de bani unui vecin, suma nerambursata la timp, conform intelegerii, se pot solicita dobanzi, penalizari, alte daune...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere scarlet scarlet Penalitatile al coror procent nu a fost comunicat catre mebrii asociatiei sunt legale? Adica daca nu s-a comunicat hotararea in care se specifica procentul ... (vezi toată discuția)
Restanta la intretinere omideo20 omideo20 Buna seara.Mama mea are o datorie la intretinere de 5500 lei.Eu vreu sa platesc suma restanta la intretinere dar administratorul imi scrie chitanta si pentru ... (vezi toată discuția)
Se pot aplica 2 tipuri de penalizari la asociatiile de proprietari? elena covaci elena covaci in cadrul asociatiei noastre s-au aplicat 2 tipuri de penalizari:penalizari de 0.2% pe zi si penalizarile ce au venit de la furnizori conform restantei din ... (vezi toată discuția)