avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme recunostere paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme recunostere paternitate

buna seara,

vreau sa aduc in discutie un caz foarte special si cer sfatul unei persoane foarte informata in acest domeniu.
In urma cu o saptamana dupa o nastere normala verisoara sotului meu a decedat,bebelusul are acum 2 luni insa sunt probleme in ceea ce priveste recunoasterea din partea tatalui deoarece nu a fost casatorit legal cu mama copilului si nici nu apucase sa faca certificatul de nastere.Ce demersuri trebuie urmate de catre acesta daca e ne voie sa faca acest lucru prin instanta sau nu.Inca un aspect ar mai fi de remarcat si anume ca asa zisul tata al copilului nu are un loc de munca din care sa poata dovedi ca poate intretine acest copil.Bebelusul inca se afla in spital si nu stie cum sa procedeze pentru a-l lua acasa.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:46, 18 Octombrie 2014
Merge la starea civila si il declara si il recunoaste, nu e nevoie sa ajunga in instanta. Pana la un an, intocmirea actului de nastere se faca cu aprobarea primarului.
Nu trebuie sa dovedeasca nimanui ca are sau nu venituri, in calitate de tata il ia acasa. Autoritatile nu au decat sa il monitorizeze sa vada cum se descurca.
va ajunge in instanta doar daca nu vor sa i-l dea acasa din spital.
Copilul are probleme de se afla in spital la 2 luni ? de ce nu a fost declarat ?

Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
ni sa spus la protectia copilului ca fara testul ADN nu are cum demonstra legal ca este tatal copilului,vroiam sa stiu daca este intradevar asa.
scuze,am vrut sa scriu ca are 2 saptamani copilul,din eroare am scris 2luni
nu are de demonstrat nimic, Merge la starea civila sau notar si il recunoaste.
Daca au trecut 15 zile de la nastere, aveti nevoie de acordul primarului ca nu ati inregistrat nasterea in termen.
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
Sfatul meu este sa depuna o cerere la autoritatea respectiva si sa ceara temeiul legal pentru refuzul de a avea un tata in conditiile in care mama sa a decedat.

Daca mama ar fi trait nu ar fi existat probleme.

Dreptul copilului la tata insa poate exista si in conditiile in care nu au un text de lege care sa le permita sa nege dreptul copilului la tata si sa fie obligat acesta sa ceara un test ADN pe care poate ca tatal nu il va plati.Mie imi pare un abuz si daca nu au o justificare extrem de argumentata bazata pe o legea care sa fie imposibil de interpretat in contra tatalui inseamna ca au o grava problema cu legea...

In consecinta, sa se ceara textul de lege care interzice unui tata sa isi recunoasca propriul copil.
Si in caz de recunoastere a paternitatii nu au decat sa conteste ei si sa plateasca testul ADN.
Adica nu tatal sa achite testul ADN in caz de proces...ca sa ma intelegeti mai bine...

Ei au dreptate sub un singur aspect, si anume, ca doar mama este sigura care stie cine este tatal copilului, nu si tatal...care nu poate fi niciodata sigur...( decat daca se face ADN-ul-dar aceasta este alta discutie si nu constituie problema autoritatilor...decat daca contesta...)
.
Dar, dreptul copilului de a avea tata este incontestabil si nu au decat autoritatile sa conteste daca stiu ele mai bine decat tatal copilului...cine este tatal real...
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Octombrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test adn lulu-lulu lulu-lulu buna sotul meu a recunoscut acum 1 an ii ro un copil pe numele lui, sotul meu nu este cetatean ro acum dupa 1 an vrem sa cerem testul adn copilul este ii tara ... (vezi toată discuția)
Vizite la domiciliu Johnny71 Johnny71 Mama nu doreste vizite la domiciliu din partea tatalui pentru un copil de 8 luni.se pot interzice vizitele? Tatal nu este trecut pe certificatul de nastere si ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de tata adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, Posibilul tata poate cere efectuarea unui test ADN? Daca da in ce conditii? Multumesc! (vezi toată discuția)