avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizite la domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizite la domiciliu

Mama nu doreste vizite la domiciliu din partea tatalui pentru un copil de 8 luni.se pot interzice vizitele? Tatal nu este trecut pe certificatul de nastere si sunt in judecata pentru recunoastere din partea tatalui.iar mama nu doreste sa vina acasa la ea.se poate?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 15:06, 28 August 2019
Dacă mama doreşte recunoaşterea copilului de către tata, să facă bine să admită contactul tatălui cu copilul. Dacă nu vrea la domiciliu, să se întâlnească în locuri publice, de ex. în parc. De ce vrea mama recunoaşterea copilului, pentru bani? Dacă tatăl devine oficial tată, acela are drepturi, şi cel mai important drept este dreptul la relaţii cu copilul.
Daca tatal nu apare in act nu este dovedit ca este el tatal.
Presupusul tată nu prea ar avea dreptul la vizita.

Dacă aveți avocat angajat discutați cu el toate detaliile pe toate palierele posibile.
Aceste lucruri se fac in cadrul unei consultații juridice.
Tatal cere recunoasterea fiind in concubinaj cu mama in momentul conceperii copilului.mai cere si testul adn si vizite la domiciliu,iar mama nu doreste vizitele
În situaţia prezentată, doamna trebuie să ia aminte:
1.Dacă e convinsă că reclamantul e tatăl copilului, să nu conteste cererea lui, să achieseze la cerere, altminteri va plăti ea testul ADN, care e undeva în jur de 3000 lei. Dacă el insistă la testul ADN şi rezultatul e cel pe care mama l-a recunoscut, plăteşte el.
2. După sentinţa, tatăl va fi trecut în certificatul de naştere al copilului şi va avea drepturi. Va primi dreptul să viziteze copilul la domiciliu şi, după o anumită vârstă, să ia copilul la domiciliul său şi peste noapte.
Dorinţa mamei nu contează.
Durata vizitei poate fi stabilită mai restrânsă dacă mama demonstrează cu probe solide că tatăl copilului e alcoolic, drogat, pedofil, altfel...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test adn lulu-lulu lulu-lulu buna sotul meu a recunoscut acum 1 an ii ro un copil pe numele lui, sotul meu nu este cetatean ro acum dupa 1 an vrem sa cerem testul adn copilul este ii tara ... (vezi toată discuția)
Paternitate copil cris_13 cris_13 buna, am o mare nelamurire legata de recunoasterea paternitatii fiicei mele, in varsta de 10 luni. tatal nu a recunoscut fata, iar acum am vorbit cu o avocata, ... (vezi toată discuția)
Probleme recunostere paternitate marianams70 marianams70 buna seara, vreau sa aduc in discutie un caz foarte special si cer sfatul unei persoane foarte informata in acest domeniu. In urma cu o saptamana dupa o ... (vezi toată discuția)