avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare bucata teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare bucata teren

Buna ziua, m-ar interesa cateva informatii simple in legatura cu procedura de vanzare a unui teren. Problema este ca nu detin cartea funciara actualizata la zi, si detin doar jumatate din suprafata totala a terenului. M-ar interesa daca as putea sa-mi vand partea, si in situatia in care celalalt proprietar nu este de acord, unei persoane cu ceva mai ieftin si prin urmare sa se ocupe acesta de formalitati, iar eu sa ma oblig sa ii asigur tot suportul necesar in vederea rezolvarii actelor. Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2014
OliviuBogdan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:46, 10 Februarie 2015
Din pacate aduc din nou in discutie subiectul de mai sus. Nu am reusit sa rezolv partea cu cartea funciara. In vechea carte apare o casa care a fost daramata in urma unor calamitati naturale. Am inteles ca serviciu de urbanism din cadrul primariei ar trebui sa elibereze un certificat din care sa rezulte ca, imobilul nu mai exista. Aici s-au blocat toate demersurile. Cum as putea sa obtin acest certificat? Multumesc.
Depinde cum a fost daramata casa... normal ar fi sa fi cerut o autorizatie de demolare la primarie. Costa.
ei bine casa respectiva a fost demolata in urma unei inundatii undeva in anul 1970.
La prima vedere, autorizatia de demolare pare cea mai ieftina si rapida. Contactati un avocat sa se uite pe acte.
La primarie ce va spun?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot vinde casa mea facind parte dintr-un teren in indiviziune fara acordul familiei celelalte? mieluu mieluu ma gindesc sa scap de terenul in indiviziune intr-un fel. vreau sa vind casa mai ieftin,chiar la tigani,numai sa nu mai stau in indiviziune. of ... (vezi toată discuția)
Coproprietar - vanzare Rubia Rubia Rubia Rubia Detin o treime dintr-un teren si imobilul aferen. Adica suntem 3 proprietari cu parti egale. Va rog sa im ispuneti daca eu pot instraina partea mea prin ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune ? loredy1983 loredy1983 Am si eu o intrebare .. este vorba de 6 asa zisi proprietari pe o suprafata de 500 mp de teren , spun asa zisi proprietari deoarece ei au facut un acte de ... (vezi toată discuția)