Buna ziua, am o colega al carui tata a luat un credit de la o banca.Dupa decesul tatalui o firma de recuperare a cautat-o pe colega mea si incearca sa o forteze sa dea inapoi imprumutul luat de tatal ei.Mentionez ca colega mea nu a mostenit nimic de la parinte si nici nu apare numele ei in nici un fel pe contractul de imprumut.Colega mea are o casa primita prin donatie de la tatal ei, recuperatorii ameninta cu executare silita, dare in judecata etc.sa imi spuneti va rog daca s-ar ajunge in instanta ar avea sanse de cistig?
Ar fi bine sa se inarmeze cu rabdare , cu nervi tari si sa ii ignore.
Daca nu a mostenit nimic, adica nu s-a dezbatut o succesiune dupa tatal debitor , nu prea au ce sa-i faca. Sa evite contactul cu cei de la firma de recuperare , sa nu semneze nimic , si sa nu plateasca ceva , fara sa existe concret un act, contract , intelegere, angajament , orice prin care ei reusesc sa faca legatura intre datoria tatalui si obligatia fiicei la plata. Dar nu au cum.
Bune intrebarile colegei, caci si eu ma inrteb, de ce v-ar fi donat tatal un bun dand bani si taxe, daca oricum il mosteneati in cativa ani. Suna premeditat si, daca e asa, donatia e atacabila.