avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Firma de recuperare vs. succesibil
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Firma de recuperare vs. succesibil

Buna ziua, am o colega al carui tata a luat un credit de la o banca.Dupa decesul tatalui o firma de recuperare a cautat-o pe colega mea si incearca sa o forteze sa dea inapoi imprumutul luat de tatal ei.Mentionez ca colega mea nu a mostenit nimic de la parinte si nici nu apare numele ei in nici un fel pe contractul de imprumut.Colega mea are o casa primita prin donatie de la tatal ei, recuperatorii ameninta cu executare silita, dare in judecata etc.sa imi spuneti va rog daca s-ar ajunge in instanta ar avea sanse de cistig?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:11, 18 Octombrie 2014
Ar fi bine sa se inarmeze cu rabdare , cu nervi tari si sa ii ignore.
Daca nu a mostenit nimic, adica nu s-a dezbatut o succesiune dupa tatal debitor , nu prea au ce sa-i faca. Sa evite contactul cu cei de la firma de recuperare , sa nu semneze nimic , si sa nu plateasca ceva , fara sa existe concret un act, contract , intelegere, angajament , orice prin care ei reusesc sa faca legatura intre datoria tatalui si obligatia fiicei la plata. Dar nu au cum.
Multumesc mult pentru raspuns.
De cat timp nu a mai platit, cat a decedat si cand v-a donat ?
Bune intrebarile colegei, caci si eu ma inrteb, de ce v-ar fi donat tatal un bun dand bani si taxe, daca oricum il mosteneati in cativa ani. Suna premeditat si, daca e asa, donatia e atacabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare de executare silita DanielOP DanielOP Buna ziua, in 2008 am luat de la o banca un card de credit (tipicul 3x salariul), si am facut o descoperire de 1600 ron, spre sfarsitul anului 2008 nu am mai ... (vezi toată discuția)
Firma sefului pe numele meu morfeus01 morfeus01 Buna ziua, la rugamintea fostului meu sef am preluat una dintre firmele acestuia pe numele meu ( asociat unic, administrator). Pe firma respectiva s-au facut ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat urgent! meli.alba meli.alba problema in sine este cam complicata si am nevoie de un sfat juridic zilele trecute tatal meu a primit un telefon de o doamna,care s-a recomandat ca ar fi de ... (vezi toată discuția)