avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata orelor suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata orelor suplimentare

Buna ziua,
Lucrez la o firma ca operator calculator,recent mi s-au platit 200 de ore suplimetare.Salariul brut de incadrare este de 1250.Imi puteti spune si mie care este suma pe care trebuia sa o primesc ?Orele suplimetare au fost facute in ultimile 4 luni.In total in aceste 4 luni am facut 363 de ore suplimetare din care doar 200 au fost platite.
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2014
sorinmarius, utilizator
Cel mai recent răspuns: sorinmarius , utilizator 16:07, 20 Octombrie 2014
Mentionez ca suma primita a fost de 951 lei,adica 4.75lei pe ora in conditiile in care in ultima luna am avut un tarif orar de 7.1 lei,iar pe august de 7.8lei.
Nu vi s-au platit in mod corect orele suplimentare, intrucat acestea se platesc cu un spor de minim 75%. Sporul inseamna in plus, adica 100+75=175%, in cazul dvs 7.1+5.3=12.4 lei pt fiecare ora suplimentara efectuata in august.
Pe de alta parte nu aveti voie sa efectuati mai mult de aprox 32 ore suplimentare pe luna (8 ore suplim/sapatam), fapta fiind contraventie. De aceea nu stiu cum v-au putut achita 200 ore/4 luni, ceea ce inseamna 50 ore suplim/ luna.
Florin Cioca a scris:

Nu vi s-au platit in mod corect orele suplimentare, intrucat acestea se platesc cu un spor de minim 75%. Sporul inseamna in plus, adica 100+75=175%, in cazul dvs 7.1+5.3=12.4 lei pt fiecare ora suplimentara efectuata in august.
Pe de alta parte nu aveti voie sa efectuati mai mult de aprox 32 ore suplimentare pe luna (8 ore suplim/sapatam), fapta fiind contraventie. De aceea nu stiu cum v-au putut achita 200 ore/4 luni, ceea ce inseamna 50 ore suplim/ luna.

Lucrez in domeniu agricol la un siloz,unde timp de 2 luni munceam de dimineata de la 8 pana seara la 22-23.Am luat 4.75 lei la ora net de pe urma acestor ore suplimetare.Eu sunt curios cat a fost ora platita brut daca netul a fost de 4.75 lei.
Salariul net difera in functie de deducerile suplimentare care se iau in calcul. M-ar ajuta foarte mult daca mi-ati spune salariul brut.
Verificati fluturasul sau daca nu vi s-a acordat, solicitati o adeverinta de salariu. Motivati ca va trebuie la banca sau oriunde altundeva.
Florin Cioca a scris:

Salariul net difera in functie de deducerile suplimentare care se iau in calcul. M-ar ajuta foarte mult daca mi-ati spune salariul brut.
Verificati fluturasul sau daca nu vi s-a acordat, solicitati o adeverinta de salariu. Motivati ca va trebuie la banca sau oriunde altundeva.

1250 lei salariul brut!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata ore suplimentare coffeelove coffeelove Buna seara, va rog sa ma lamuriti. Conform legii orele suplimentare sunt platite cu un spor de 75% din salariu de baza, sau dupa caz/firma sunt oferite ca ore ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare antoniax antoniax Buna ziua, va rog sa ma ajuta-ti cu un raspuns la urmatoarea situatie: luna trecuta (iunie) am lucrat 3 zile suplimentar( cate 4 ore peste programul de 8 ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața domnilor avocații sunt angajat cu contract ... alessandro29 alessandro29 Bună dimineața domnilor avocații sunt angajat cu contract de muncă cu un salariu de 3700 RON brut și bonuri de masă în valoare de 40 de RON bonul și am ... (vezi toată discuția)