avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului

Buna ziua,am o fetitza de 6 ani si tatal este cetatean strain.noi suntem separati de cand avea copilul cateva luni.as vrea custodia fetei dar de el nu mai stiu nimic de luni bune,pot obtine custodia copilului,el nefiind prezent?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:19, 20 Octombrie 2014
Da, puteti obtine.

va trebui sa deschideti o actiune in instanta.
Aveti idee cam cat ar dura procesul?
Depinde de mai multi factori, care nu tin de activitatea unui avocat;

factori pe care un avocat nu-i poate influenta, cum ar fi:
- gradul de incarcare cu dosare a instantei competente sa solutioneze cererea dvs.;
- modalitatea de indeplinire a procedurilor prealabile de catre instanta (verificarea corectitudinii actiunii formulate, comunicarea actiunii, comunicarea intampinarii, citare, etc.)
- modalitatea de indeplinire a procedurilor de citare de care grefierul de sedinta, etc...
Pana la asta, dureaza sa-l gasiti pe tata, demersuri, in functie de ce accepta instanta. Si daca il gasiti, mai depinde de tata. Daca nu, alta e situatia.
Nu avem cums a va dam o solutie sau termen, ca nu stim ce cale va lua cererea dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa fac certificat de nastere romanesc pentru copil din afara casatoriei? Varnuta Varnuta Am mai pus acum ceva timp aceiasi intrebare dar nu m-am lamurit ce as putea face.Am un copil inafara casatoriei nu sunt despartita de sotul meu.In Italia am ... (vezi toată discuția)
Lncredintare definitiva minor opazii opazii Buna seara. Am o fetita de 8 ani si as dori sa stiu cum pot obtine incredintarea definitiva a minorului in conditiile in care tatal a recunoscut copilul dar nu ... (vezi toată discuția)
Care sunt sansele sa raman eu cu fetita dupa divort? Macrimarius Macrimarius Ma numesc Marius si sunt plecat in Spania unde muncesc de 6 luni timp in care sotia mea a decis ca vrea sa divorteze insa nu a inaintat nici o actiune de ... (vezi toată discuția)