Buna ziua. Am o intrebare legata de construirea unor vile (case de vacanta, nu pensiuni) pe un teren acoperit de padure.
Situatia e urmatoarea: primaria din orasul meu a defrisat in 2013-2014 citeva mii de metri patrati de padure, iar o suprafata si mai mare a fost marcata acum o saptamina si urmeaza sa fie taiata in curind, in aceeasi zona (este chiar la intrarea intr-un traseu turistic destul de circulat, in liziera padurii si, din cite stiu, se afla si in interiorul Parcului Natural Bucegi). Problema e ca, pe locul unde s-a taiat in 2013, au aparut deja niste vile ale unor persoane private. Terenul, din cite am inteles, era in proprietarea privata a primariei, deci a ajuns la persoanele respective prin vinzare/donatie/concesiune. Iar intrebarea este: se poate face legal asa ceva, adica un teren impadurit detinut de primarie sa se transforme in cartier de vile, detinute de niste privati?
Eu m-am uitat si in Codul Silvic (Capitolul IV - Asigurarea integritatii fondului forestier national, in special art. 37) si nu vad cum ar putea face asta legal. Exista vreo "portita" legala de care sa se poata folosi? Cunoaste cineva o situatie similara?
Si la inceputul anilor 2000 la Predeal pe Valea Rasnoavei (catre Paraul Rece) si pe drumul catre 3 Brazi s-a procedat la fel. Destinatie initiala, teren pentru tineri sa-si construiasca locuinte, rezultatul altul...