avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procedura in acest caz de paraj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procedura in acest caz de paraj

pe timpul casatoriei cei doi soti au locuit in casa parintilor sotiei unde atit tinerii cit si proprietarii, parintii sotiei au facut mai multe modificari de comun acord, recompartinentind imobilul in trei apartamente si un spatiu comercial de aprox.25mp,la inceput s-au facut plati atit de tineri cit si de parinti la materialele de constructii si de manopera la apartamentul programat sa se termine primul, pentru ca tinerii sa locuiasca in el impreuna cu copii lor minori, unde s-au si mutat dupa un an si1/2 de la casatorie, si si la spatiul comercial. Dupa alti doi ani constructiile celorlalte doua apartamente programate pentru parintii sotiei unul si altul pentru fratele sotiei s-au continuat in constructie aici contribuind doar ceilalti parintii si fratele...... la terminare urmau sa se intabuleze fiecare apartament pe familia caruia i-a fost destinat dar a intervenit divortul fetei..... aceasta locuieste cu cei doi copii acum in acest apatrament,iar sotul a plecat la inceputul divortului......sotul a achizitionat un imprumut de 32600ron pe care nu l-a folosit in familie cu 5 saptamini ininte de divort si inainte cu 2 ani ambii au luat alt imprumut de 30000 din care s-a platit 20000 avansul la o masina noua si 1000 mai multe obiecte de mobilier ,imprumut pe care il plateste sotia ,iar restul lizingului la masina sotul a trecut-o pe firma unde este unic asociat. daca sunt doi minori incredinta-ti la mama si cu pensie la tata de 33% ce se va intimpla la partaj ?......cine il deschide si achita taxele juridice si cine cere si achita expertiza......????? se iau in calcul dovezi ale veniturilor celor doi soti si ale platilor facute de parintii si fratele sotiei?
sepoate sune sulta cum va fi calculata????????
Cel mai recent răspuns: mather , utilizator 05:24, 27 Mai 2009
Daca divortul si incredintarea minorilor s-au pronuntat, ramane nerezolvata problema patrimoniului comun al fostilor soti. Cel care formuleaza cererea de partaj ( impartirea bunurilor comune si iesirea din indiviziune)datoreaza o taxa de timbru fixa.
Recomandarea generala este aceea ca fostii soti sa ajunga la o intlegere cu privire la bunurile comune , incheindu-se o tranzactie de care instanta sa ia act.
Daca nu se poate tranzactiona, se vor administra probe in instanta si se va stabili din ce se compune masa partajabila ( care sunt bunurile comune ), care este contributia fiecarui fost sot la dobandirea si conservarea acestor bunuri etc.
Sigur este nevoie si de o expertiza. Oricum din masa partajabila fac parte si datoriile contractate de soti dar aceste detalii le veti discuta cu un avocat care va va lamuri in concret cum se procedeaza.La fel si cu imbunatatirile efectuate ( echivalentul in bani al acestora).
Este foarte importanta formularea actiunii, asa cum la fel de importante sunt dovezile pe care le aveti in sustinerea cererii dvs.
Recomand avocat pentru o mai buna aparare a intereselor dvs.
Cheltuielile de judecata de regula in procesele de partaj se compenseaza si aceasta intrucat de hotararea care se va pronunta beneficiaza ambele parti.

succes
av. Ileana Schwarz
De acord cu d-na avocat,cel mai bine ar fi ca sotii sa solutioneze partajul bunurilor printr-o intelegere,conform art.271 c.pr.civ.,aceasta avand avantajul de a consfinti intelegerea(vointa) partilor , de a fi si definitiva si de a reduce substantial cheltuielile ocazionate de proces,Daca se va ajunge la proces vor trebui achitate taxele de timbru aferente in functie de pretentiile emise de fiecare si de bunurile contestate.De asemeni vor trebui administrate probatorii cu acte,interogatorii reciproce,martori si expertize,probabil,contabila si de evaluare a bunurilor mobile si imobile.In functie de modul si in masura in care se vor dovedi pretentiile fiecarei parti,in functie de situatia imobilului(daca este sau nu comod partajabil) se vor stabili loturile si se va avea in vedere in si calculul unei eventuale sulte
cel mai trist lucru este ca din partea sotului si a parintilor lui.......raniti in orgoliu.....din cauza procesului de divort.......nu se doreste decit un razboi in adevaratul sens al cuvintului....care se prelungeste intentionat cu multe amenintari si santaje......istoria cazului in ....ce a mai scris mather........nu se tine seama de interesele minorilor,care sunt supusi la un adevarat chin psihologic la programul de vizita pe care tata il are , tatal ducind copii la prietena lui tati si bunicii paterni ,care au grija sa le spele creerii si sa le spuna despre mama si despre bunicii materni toate prostiile de neimaginat , iar la virsta lor foarte mica ei sunt supusi unui santaj greu si pentru omul adult si sufera deja prea mult peste puterile lor........ daca nu au scrupule pentru ingerii acestia mici ! ce mizerie pot fi celelalte fapte si vorbe la adresa mamei si a familiei acesteia????? dorinta nr 1 era sa stim cam la ce suma sa ne asteptam in cazul acestui razboi.....ca nu ne dau bani afara din casa......si sunt mult mai necesari pentru necesitatile copiilor.........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire olympya olympya buna ziua! va rog ,sa ma lamuriti intr-o problema legata de o succesiune.Este vorba de casa bunicilor (bun comun) si cei doi copii ai lor.Bunicul si unul din ... (vezi toată discuția)
Divort tatiana campeanu tatiana campeanu as dori sa-mi rasp la urmatoare ploblema,tata vrea sa divorteze de mama din motiv ca bea si el nu mai suporta calvaru asta,insa ea zice ca fara semnatura ei el ... (vezi toată discuția)
Cum poate ceda tatăl cota sa din imobil copilului, astfel încât mama să nu-l poată pune în vânzare? Ionela Gabriela Ionela Gabriela Buna ziua! Avem si noi o problema ca sa ii zic asa! Sotul meu, a mai fost casatorit si a divortat in 2013. Cand a divortat, a lasat o pe fosta sotie si copilul ... (vezi toată discuția)