avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Activitatea comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Activitatea comerciala

m-am decis sa infiintez o PF dar am o nedumedirere la care nu-i gasesc raspuns.daca aleg vanzator ambulant (produse nealimenetare) pot desfasura activitatea in orice loc public? si daca da mai am nevoie de alte aprobari? ma gandesc si la targuri si piete nationale.
mai am nevoie si de casa fiscala?

multumesc
Cel mai recent răspuns: beasan , utilizator 00:02, 16 Iunie 2010
Nu poti vinde in nici un loc public fara autorizatie. Adica nu poti sa te asezi pe trotuar si sa iti intinzi taraba sau o patura cu marfa. Pentru acest lucru ai nevoie de autorizatie de la Primarie.
Dar, daca ai marfa, o poti vinde din traista, din geanta, din mina.
Poti umbla pe strada cu o pancarta (fara sa stai intr-un loc) si sa vinzi bilete de papagal, sau poti vinde covrigi, de ex. Pentru asta nu iti trebuie autorizatie speciala.
SAu poti bate din usa in usa sa vinzi orice vrei.

Ai nevoie de casa de marcat.

Mai bine spune ce vrei tu sa faci si iti spun ce si cum.

Alberto Kurtyan
Va trebuie autorizatii de la Primarie.
multumesc de atentie. am inteles raspunsul dumneavoastra dar daca as face cum ati precizat dupa fiecare produs vandut ar trebui sa eliberez bonul fiscal nu?

dar daca nu as da bonul, care ar fi amenda
8000 RON amenda pentru lipsa casei de marcat.
Dar spune mai bine ce vrei sa vinzi, poate nu ai nevoie de casa de marcat.

Exista exceptii ... comis voiajorii ... si mai sunt unele cazuri..

Alberto Kurtyan
momentan as vinde haine si incaltaminte

Alte discuții în legătură

Ce pot vinde pe cod caen"baruri"? beasan beasan Buna ziua Am si eu o intrebare.daca am o terasa si as dori sa vand produse de patiserie gen gogosi,covrigi de ce acte/autorizatii as avea nevoie?cum m-am ... (vezi toată discuția)
Coduri caen intreprindere individuala palflorina palflorina BUNA,M-AR INTERESA DACA STIE CINEVA SA NE EXPLICE URMATORUL LUCRU:DE CURAND AM INFIINTAT O INTREPRINDERE INDIVIUALA(II) IN CARE NI S-A SPECIFIVAT CA NU PUTEM ... (vezi toată discuția)
Comis voiajorul trebuie sa elibereze bon fiscal?dar ce este el ,conform legii? Faneegean Faneegean Stimati consultanti, Doresc sa desfasor o activitate de vanzari directe,din usa in usa .In felul acesta intentionez sa vand ... (vezi toată discuția)