avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1819 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă FISE EVALUARE PROTECTIA SI BUNASTAREA ANIMALELOR IN ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

FISE EVALUARE PROTECTIA SI BUNASTAREA ANIMALELOR IN TIMPUL UCIDERII

Nu e titlul unui horror despre o secta satanista care executa animale ci un act normativ, de nivel mai marunt, emis de ANSA. Il puteti gasi pe site-ul ANSV [ link extern ]
unde exista in sectiunea legislatie aceasta fisa de evaluare a protectiei si bunastarii animalelor in timpul uciderii. Oare n-ar fi bine ca orice fel de acte normative, fie ele cat de mici, sa fie scrise de juristi ? Bunastarea animalelor in timpul uciderii ? Brrrrrrrr creepy!
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Cel mai recent răspuns: ContSters42058 , utilizator 21:26, 30 Mai 2009
Aceasta descriere probabil ne explica in ce consta ,,bunastarea" ..animalului in timpul uciderii. Adica , sa intelegem ca tot este mai bine sa fie un pic electrocutat decat sa-i fie asa, direct , sectionata jugulara..
Am crescut "printre animale"(nu ma intelegeti gresit):)Cand eram mica,ma ascundeam in casa si plangeam,cand ai mei taiau porcul.
Sunt de acord cu protectia animalelor,dar as vrea ca oamenilor sa le pese in primul rand de oameni...apoi le va pasa si de animale.
Asta este,unii nu cunosc acceptiunea termenului,si atunci,bunastare sa fie!
Ghidul e tare de tot!:whistle:
:O Intai am crezut ca nu vad bine, citind titlul topic-ului. "Bunastarea animalelor in timpul uciderii", cat cinism!
Este opinia dvs. si nu am dreptul sa o contest. Insa , eu consider ca oamenilor trebuie sa le pese de orice forma de viata. Este adevarat, sa ne pese de oameni...chiar si cartea cartilor spune ca trebuie sa ne iubim aproapele...dar nu vad cum , cineva caruia nu ii poate pasa de soarta ( nemeritata zic eu) unor animale( nu ma refer in mod special la animalele de sacrificiu, desi , consider ca si acestea trebuie protejate pt . a nu suferi) i-ar putea pasa de semenii sai foarte mult. Stiti cum este, se poate determina caracterul unui copil, ca viitor adult , prin modul de comportare al acestuia cu animalele. Daca este bland cu ele si protector, putem spera ca el va deveni un om bun ..adevarat. Daca insa le chinuie , le ucide..este predictibil caracterul sau de mai tarziu. In plus, consider ca animalele sunt fiinte slabe si lipsite de aparare..chiar daca aparent , spre exemplu , un elefant pare invincibil, prin dimensiunile sale, el este totusi neansemnat in fata stapanului- omul. Omul are alte mijloace de a se apara , fie de semeni, fie de alte fiinte, el are la indemana mijloacele necesare. De aceea , nu impartasesc cu dvs. aceastya idee prin care afirmati ca trebuie ca omului sa ii pese intai de om, ci ca ar trebui( nu se intampla, din nefericire) , sa i i pese de orice forma de viata , in aceeasi masura.
Eu cred ca aveti dreptul sa-mi contestati opinia,pana la urma scriem si pentru a schimba pareri.
Intotdeauna am crezut despre oamenii care iubesc animalele ca sunt buni si sensibili.Ma refeream la o anumita categorie,in acest sens spuneam cu alte cuvinte:daca nu ne pasa de oameni,greu de crezut sa ne intereseze soarta animalelor. :love2:

Alte discuții în legătură

De ce sa nu omoram caini maidanezi codulmuncii codulmuncii La inceput am fost de acord cu eutanasierea cainilor maidanezi deoarece nu este normal ceea ce se intampla pe strazi. Insa ceva din mine mi-a spus ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Drepturile animalelor ? Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Se vorbeste tot mai des despre drepturile animalelor. Exista chiar si o "Declaratie universala a drepturilor animalelor" ... (vezi toată discuția)
Contract de adoptie animale de companie veronik veronik Buna ziua, As vrea sa donez 2 pisici, insa pt ca nu cunosc doritorii, mi-ar fi de folos un contract de adoptie prin care noii stapani sa fie ... (vezi toată discuția)