avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj tehnic

Firma la care lucrez vrea sa treaca personalul in somaj tehnic pe o durata de 5 luni. Acest lucru afecteaza vechimea in munca sau stagiul de cotizare in eventualitatea trecerii ulterioare in somaj ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:40, 20 Octombrie 2014
Nu afecteaza nici vechimea in munca nici stagiul de cotizare
Potrivit Legii 263/2010 , stagiu de cotizare reprezinta acea perioada de timp pentru care s-au datorat contributii de asigurari sociale la sistemul public de pensii, precum si cea pentru care asiguratii cu declaratie individuala de asigurare sau contract de asigurare sociala au datorat si platit contributii de asigurari sociale la sistemul public de pensii. Stagiul de cotizare poate fi egal cu vechimea in munca inteleasa in sensul legislatiei muncii sau poate fi mai mare in intelesul legislatiei securitatii sociale, adaungandu-se si alte perioade in afara de cele in care persoana a avut calitatea de salariat, cum ar fi perioada studiilor universitare. Aceste perioade nu constituie vechime in munca in sensul legislatiei muncii, neputand fi valorificate, spre exemplu, la acordarea sporului de vechime in munca.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca pfa traducator autorizat IonIoanaAnca IonIoanaAnca Buna seara! Din 2003, functionez ca traducator autorizat de MJ, cu contracte punctuale cu firme si persoane fizice. Am cotizat la pensie in continuu, in ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca nebunica nebunica As vrea sa stiu daca atunci cand societatea nu a mai platit de mai multe luni contributiile salariale, vechimea la pensie pt salariati este intrerupta sau ce ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca = anii cotizati la pensii ? InaBucur InaBucur Vechimea in campul muncii este egala, ca perioada, cu perioada de cotizatii platite la Pensii, sau pot fi perioade diferite? Pe perioada doctoratului la zi, 4 ... (vezi toată discuția)