Buna ziua.In urma neplatii facturilor la RCS RDS mi sa facut propire pe conturile bancare.Suma datorata cu tot cu cheltuieli de judecata...etc este de aproximativ 2000 Ron.Momentan pe conturile respective nu am nimic.Nu lucrez momentan.Intrebarea mea este:ce se va intampla cand ma voi angaja fie ca plata salariului va fi in cont bancar sau nu? Dupa cat timp se prescrie aceasta propire daca conturile raman pe zero si eu nu sunt angajat nicaieri?Precizez ca nu am bunuri pe numele meu ci doar 2 conturi bancare pe zero.Si mai am o intrebare : Din cate am citit propirea pe salar poate fi maxim 1/2.Dar daca voi fi angajat cu plata salariala pe un cont bancar risc sa imi opreasca tot salariul?Va multumesc si astept raspunsuri.
Creditorul ar trebui sa faca demersuri si sa afle daca v-ati angajat si unde anume. Daca executarea silita nu este incetata la momentul ca care dvs. va angajati, aceste demersuri le-ar putea face executorul printr-o simpla adresa catre dvs. la care trebuie sa raspundeti conform realitatii, sub sanctiune penala. Prescriptia executarii silite, in cazul dvs., este de 3 ani. Poprirea pentru creanta dvs. poate fi e pana la 1/3 din venitul lunar net.