avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... La ce tip de venit se plateste CASS ??
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

La ce tip de venit se plateste CASS ??

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Stiu ca o persoana care realizeaza venituri din chirii trebuie sa plateasca sanatatea.
As vrea sa stiu daca si o persoana care realizeaza venit din vanzarea de fier sau materiale neferoase trebuie sa declare venitul, primeste decizie de impunere pt plata,sau nu trebuie sa plateasca CASS ? Mentionez ca persoanei i se retine impozit la sursa si este introdus intr-o baza de date care se transmite la finante.
Si as mai vrea sa stiu in cazul in care ai pamant dat in arenda daca se plateste CASS.

Va multumesc frumos !
Sper sa ma puteti ajuta, este foarte important sa ma lamuresc cu aceste lucruri.
Cel mai recent răspuns: Florina000 , utilizator 14:54, 20 Octombrie 2014
Buna ziua!
1. Pentru venitul din vanzarea "fierului" se fac retineri la sursa (impozitul si fond mediu).
In cazul in care persoana care realizeaza astfel de venit nu are si alte surse de venit, va plati contributia la sanatate -art.296^27 din CF.
2. Pentru venituldin arenda se plateste contributia la sanatate conform art.296^22 alin. 2^2 din CF.
Ultima modificare: Luni, 20 Octombrie 2014
Elis Ismail, Contabil
Va multumesc frumos pt.raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza venitul din arenda in 2019 ? RicaRamurica RicaRamurica Cum se calculeaza venitul din arenda in 2019? Daca venitul este sub 24960 lei nu se mai plateste contributia de 10 % la sanatate Daca arendasul imi da un ... (vezi toată discuția)
Contribuție la cass, in urma arendãrii teren agricol pam-pam pam-pam Am inchiriat terenul arabil și in urma inchirierii obtin venituri conform contractului. Va rog să-mi raspundeți dacă trebuie să contribuii la ... (vezi toată discuția)
Vanzare haine pictate manual Remus_Rares Remus_Rares Buna ziua , As dori sa va intreb , in ce conditii pot vinde produse handmade fara a fi in ilegalitate? se poate face acest lucru fara a fi PFA ,sau SRL. etc.? ... (vezi toată discuția)