avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preavizul la concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preavizul la concediere

Buna ziua....sunt in preaviz ...la sfarsitul acestuia ar trebui sa imi primesc 3 salarii restante ...ce se intampla daca nu semnez decizia de CONCEDIERE ..?.asta ca semn de protest daca ma vor intarzia cu plata salariilor restante.
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 14:35, 20 Octombrie 2014
Decizia de concediere produce efecte de la comunicare, deci angajatorul o poate comunica prin posta, executor, etc.
In ce priveste salariile restante aveti dreptul la o actiune in justitie (prescriptibila in 3 ani), la mediere (un mediator specializat) sau chiar o sesizare la ITM.
ITM -ul nu ve recupereaza salariile, dar poate dispune un control la firma.
decizia de concediere o semnati de luare la cunostinta. nu rezolvati nimic daca nu semnati pe ea, va va fi comunicata prin alte metode de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etape concediere din motive care nu tin de persoana angajatului broscuta21 broscuta21 Buna ziua, Lucrez la o companie care a luat decizia ca din 28 persoane cate suntem, sa dea 4 afara. Intrebarea mea este, care sunt etapele pe care trebuie ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere R.Maktub R.Maktub Preavizul de 20 zile ( concediere cu art 65.1) s-a terminat pe 29.12.2009 iar pana astazi 07.01.2010 eu nu am primit decizia de concediere si cartea de munca ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! am lucrat timp de 4 luni ca inspector in securitate ... Diana Marica Diana Marica Bună seara ! Am lucrat timp de 4 luni ca inspector in securitate și sănătate in munca și situații de urgentă, însă angajatorul meu a început sa ... (vezi toată discuția)