avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Renuntare drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Renuntare drepturi parintesti

salut..sunt divortat si am doi copii din fosta casatorie.eu sunt stabilit in anglia,iar copii mei sunt incredinta-ti mamei prin hotarire judecatoreasca.A-mi vizitez copii si trimit lunar o suma de bani.insa mai in orice chestie au nevoie de semnatura si acte notariale ptr iesiri si intrari in romania si italia,sau ptr vizita in londra,ori ptr inscrieri la liceu ori multe altele..fosta sotie mi-a propus sa fac un act notarial ptr renuntarea drepturilor parintesti..ce e in dezavantajul meu??in legatura cu dreptul meu asupra copiilor.sau cu vreo proprietate cumparata in timpul casniciei..pot sa anulez daca ceva merge rau si nu-mi mai da dreptu sa vizitez copii??sau cu toate ca trimit bani copiilor,poate sa ma dea in judecata cu cine stie ce motiv absurd?? multumesc anticipat...va tzuk
Cel mai recent răspuns: costy75 , utilizator 22:12, 21 Octombrie 2014
Copiii au fost incredintati spre crestere si educare mamei.( institutie echivalenta cu autoritatea parinteasca exercitata exclusiv de catre mama ).

Orice conventie prin care parintii dispus asupra drepturilor personal nepatrimoniale este lovita de nulitate absoluta.( fraudarea legii conduce la sanctiunea nulitatii absolute, cauza actului este una ilicita ).


Prin urmare, dumneavoastra nu puteti dispune, prin conventie, asupra drepturilor parentale .



Asadar, instanta de judecata nu poate lua act de invoiala partilor, nici in situatia in care s-ar transa chestiunea autoritatii parintesti exercitata in mod exclusiv de catre unul dintre parinti .

( se va avea in vedere, insa , manifestarea de vointa, in acest sens, cu privire la forma de exercitarea a autoritatii parintesti ).



Dumneavoastra va incumba anumite obligatii.( obligatia legala de intretinere este stipulata in hotararea judecatoreasca ).



Vizitarea copiilor este realizata potrivit programului de vizitare, ori avand in vedere intelegerea partilor.



foarte posibil sa ma fi pronuntat gresit,insa am facut-o doar ptr ca asa mia zis fosta sotie sa fac la un notar in romania.o procura cu renuntarea drepturilor parintesti.fosta sotie locuieste in italia cu cei doi copii pe care ai avem.cea mare a ajuns la virsta cind tre sa-si faca buletinul,si devine complicat.multi bani cheltuiti pe avioane in italia,romania si anglia.plus ca nu putem sa ne intilnim prea usor in romania din cauza serviciului.nu spuneam de renuntare a drepturilor mele,ci de o simplificare ptr fosta sotie sa nu mai depinda de orice,de semnatura mea..multumesc
deci daca ma pute-ti ajuta cu ceva informatii,va ramin recunoscator.doresc sa aflu de ce acte am nevoie si daca tre sa venim amindoi(fosti sot si sotie)in romania ptr acel act notarial care sincer nici nu stiu cum se numeste..va multumesc
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
Nu vreti sa ziceti deloc cand ati divortat..
am divortat in 2011

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la drepturi parintesti delia.vornic delia.vornic Ca sa trec direct la subiect, situatia este urmatoarea: am divortat de fostul meu sot acum 2 ani, iar in urma divortului, copilul nostru (acum in varsta de ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi parintesti a tatalui sepino1979 sepino1979 Am fost casatorita cu un cetatean ucrainian de care am divortat in 2004.In urma divortului copilul nostru(10 ani)mi-a fost incredintat mie.De cand am divortat ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca Andreea_2003 Andreea_2003 ce inseamna , concret, exercitarea autoritatii parintesti, in comun de catre ambii parinti? ce trebuie sa stabileasca impreuna parintii? exercitarea ... (vezi toată discuția)