avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire executorie
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire executorie

Buna ziua!Acum doua zile,verificandu-mi online contul bancar,am constatat ca am o poprire executorie pe salariu.Am mers la banca insa cei de acolo nu au stiut sa imi dea explicatie cu privire la problema mea si mi-au recomandat sa merg la Finante.Acolo mi s-a spus ca nu am nicio amenda judiciara si nu este de la ei poprirea,trimitandu-ma la Primarie.La primarie mi s-a spus ca datorez firmei de transport in comun suma de 2700 de lei,suma a unor amenzi primite.
Problema mea este:
Intradevar am o amenda contraventionala de 150 de lei de care stiu,si alta de 50 de lei,insa nu stiu nimic de suma de 2700 pe care mi s-a facut poprirea.
In al doilea rand,nu am primit acasa nicio scrisoare prin care sa mi se comunice despre aceasta poprire.
Tinand cont ca traiesc dintr-un salariu de 1000 de lei si tinand cont ca nu stiam de existenta acestor amenzi de 2700 de lei,cum trebuie procedat pentru a contesta aceasta poprire?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ina Dimitriu , Consilier juridic 14:27, 5 Noiembrie 2014
Tot de la finante trebuia sa fi luat copii de pe acele pv-uri care insumeaza 2700 de lei ca sa stiti ce aveti de contestat.
Banca stie sigur cine a infiintat poprirea.
Vb la angajator sa nu mai luati banii prin banca , ci cash.
caterinaioana a scris:

am constatat ca am o poprire executorie pe salariu.

Trebuie verificat daca nu s-a pus poprire (si) la angajator. Eu nu am inteles prea clar daca poprirea e pusa pe salariu (la angajator) sau pe contul bancar (la banca), sau ambele.
De cele mai multe ori, cel la care s-a pus poprire, tertul poprit primeste si procesele verbale de amenda, deci se pot obtine de acolo in copie (mai repede decat de la finante, unde anticipez ca initiatorul va fi plimbat de la un biroul la altul).
Anticipez ca in cauza sunt ceva probleme cu adresa userului sau cu comunicarile - pare ca sunt foarte multe acte (intre 2 si 6 PVuri de amenda, instiintarea de poprire, poate si vreo somatie) care nu au fost comunicate de diverse institutii (greu de crezut ca toate institutiile au fost de rea-credinta) sau care au fost comunicate la o adresa veche / gresita.
Multumesc de raspuns!Tocmai asta incerc sa spun,ca eu nu am circulat cu transportul in comun,decat de cateva ori si de doua ori am circulat fara bilet,de unde si amenzile respective.E posibil ca cineva sa imi foloseasca datele? Poprirea cred ca este de la banca,nu are cum sa fie de la angajator,asta stiu sigur. Din pacate,fiind la munca aproape tot timpul,nu reusesc sa ajung la banca.Atunci cand intru pe contul meu bancar online,la detalii imi apare poprire executorie din data de 8/10/2014...se poate face ceva cumva pentru a contesta aceasta poprire,nefiind vinovata de atatea amenzi?
Faceti o solicitare scrisa la banca pentru a vi se comunica datele privind poprirea infiintata pe conturile dvs.(cine este creditorul, copii ale adresei de infiintare a popririi etc).
Solicitati de la finante copii ale proceselor verbale si ale adreselor de infiintare a popririi.
Asa cum ati fost sfatuita mai sus, incercati sa discutati cu angajatorul despre incasarea cash a salariului.
Cred ca va trebuie avocat pentru a formula corect contestatia si pentru a solicita suspendarea executarii silite. Atentie si la termenele de depunere a contestatiei!
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla poprire, solutii pentru deblocarea contului cornel selaru cornel selaru In urma neplatii unui credit am fost executat cu poprirea a o treime din salariu. DE ACORD! Problema este alta ..Unitatea la care sunt angajat a facut ... (vezi toată discuția)
Poprire cont creedy creedy Buna ziua! Ma poate lamuri cineva in urmatoarea situatie, va rog? In anul 2012, in baza unei adrese de infiintare poprire emisa de un executor bancar, s-a ... (vezi toată discuția)
Deblocare cont bancar oltul oltul cum pot sa deblochez contul bancar? sa achit datoria la finante si dupa aceea se deblocheaza.....nu pot sa virez din banca direct la finante? mentin ca am ... (vezi toată discuția)