As vrea sa stiu si eu cum pot face sa castig doar eu custodia copilului.Am fost casatorita am un baietel de 7 ani.Acum s-a incheiat procesul si am primit custodie comuna,cel mai mult imi doresc sa imi pot scoate copilul din tara eu lucrand in strainatate,cum as putea sa obtin semnatura,tatal lui nu imi v-a da niciodata semnatura,ce as putea face?
Va puteti adresa instantei de judecata, in vederea suplinirii acordului de vointa al tatalui, pentru a face o deplasare in strainatate, alaturi de copilul minor.
Ce inseamna sa ma adresez instantei de judecata,trebuie sa deschid un proces?sau este vorba de ceva mai simplu?va multumesc
Vreau sa il dau aici la scoala adica definitiv
In procesul care tocmai s-a incheiat puteati cere stabilirea domiciliului copilului in afara tarii (pentru ca asta doriti).
V-ati angajat de curand in strainatate? Daca da, puteti deschide un nou proces cu aceasta cerinta.
Ce sanse aveti sa si obtineti acest lucru depinde de mai multe aspecte: de relatia dvs cu copilul, de relatia copilului cu tatal, de incadrarea copilului in scoala de aici, de relatia copilului cu tatal, cu bunicii si alte rude din aceasta tara.
Tatal este de acord cu mutarea copilului? Ca daca este de acord nu aveti nevoie de nici un proces.