avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

As vrea sa stiu si eu cum pot face sa castig doar eu custodia copilului.Am fost casatorita am un baietel de 7 ani.Acum s-a incheiat procesul si am primit custodie comuna,cel mai mult imi doresc sa imi pot scoate copilul din tara eu lucrand in strainatate,cum as putea sa obtin semnatura,tatal lui nu imi v-a da niciodata semnatura,ce as putea face?
Cel mai recent răspuns: flori21 , utilizator 13:00, 23 Octombrie 2014
Daca nu va puneti de acord cu tatal copilului sa va dea semnatura nu puteti scoate copilul in mod legal din tara!
Va puteti adresa instantei de judecata, in vederea suplinirii acordului de vointa al tatalui, pentru a face o deplasare in strainatate, alaturi de copilul minor.
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
pai cu ce scop vreti sa scoateti copilul din tara? in excursie sau definitiv?
Ce inseamna sa ma adresez instantei de judecata,trebuie sa deschid un proces?sau este vorba de ceva mai simplu?va multumesc
Vreau sa il dau aici la scoala adica definitiv
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
In procesul care tocmai s-a incheiat puteati cere stabilirea domiciliului copilului in afara tarii (pentru ca asta doriti).
V-ati angajat de curand in strainatate? Daca da, puteti deschide un nou proces cu aceasta cerinta.
Ce sanse aveti sa si obtineti acest lucru depinde de mai multe aspecte: de relatia dvs cu copilul, de relatia copilului cu tatal, de incadrarea copilului in scoala de aici, de relatia copilului cu tatal, cu bunicii si alte rude din aceasta tara.

Tatal este de acord cu mutarea copilului? Ca daca este de acord nu aveti nevoie de nici un proces.

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu minor in strainatate fara acordul tatalui rau voitor Andaxyz22 Andaxyz22 Buna ziua. Am 24 de ani si am divortat in mai 2014, atunci am primit hotararea definitiva si irevocabila de divort si bineinteles stabilindu-se custodie comuna ... (vezi toată discuția)
Stabilirea minorului cu mama in strainatate madalina-s madalina-s Buna ziua. am o fiica de 14 ani, sunt divortata de tatal acesteia de la varsta de 1 an al copilului. Copilul si tatal au o oarecare relatie, il viziteaza ... (vezi toată discuția)
Stabilire cu minor in alta tara daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna seara , sunt divortata din septembrie 2010 , am o fetita de 9 ani care mi-a fost incredintata definitiv prin hotarare judecatoreasca , iar tatal are ... (vezi toată discuția)