avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE MOSTENIRE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE MOSTENIRE ...

Buna ziua ... Va rog daca puteti sa ma lamuriti cu o problema ... Tatal meu a murit de 2 ani si ceva si nu am reusit sa facem succesiunea pe apartament si masina ... Este mama mea eu si fratele meu ...
- Prima Intrebare ... Se poate face dezbaterea mostenirii separat pe masina si separat pe apartament ??? Cam cat ajunge ca si cost ???
- A doua Intrebare ... Se poate iesi cu masina din tara, eu ca si fiica, conducator auto ???
Va multumesc si astept raspunsurile ...
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:09, 21 Octombrie 2014
trebuie dezbatuta succesiunea, oricum au trecut 2 ani de la deces si veti plati impozit pe succesiune calculat la 1% din valoarea masei succesorale.
Dar se poate face separat succesiune ? Si se poate iesi cu masina din tara ?
Dvs declarati masa succesorala pe proprie raspundere...
In plus ca sa parasiti tara cu masina va trebuie un contract de comodat cu proprietarul care e .....decedat
Nu va intreaba nimeni la granita de contract, sa aveti actele masinii la dvs.
Puteti dezbate succesiunea pe ce doriti si apoi sa suplimentati. Diferenta de cost nu e mare.. ca dezbateti acum si pe masina si pe ap sau numai pe ap... cam tot pe acolo e.

www.avocatnet.ro/content/art...


Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament irynush882006 irynush882006 Buna ziua. Bunicul meu vrea sa lase un testament. El nu a facut dezbaterea mostenirii dupa ce a murit bunica mea. E neaparat necesar sa se faca dezbaterea si ... (vezi toată discuția)
Sora mamei, fără descendenți, a murit cu o săptămână înaintea soțului ei, care are două fete. cum se împarte moștenirea mătușii mele? kalamatianos28 kalamatianos28 Buns ziua, Matusa mea a avut un apartament cumparat inainte de casatorie.S-a casatorit,iar sotul are 2 fete din alta casatorie.Din pacate matusa a murit,iar ... (vezi toată discuția)
Succesiunea cu unul din parinti in viata este obligatorie prin lege ? Avatar10 Avatar10 Buna seara! Tatal meu a decedat anul trecut. Mama este inca in viata si suntem 2 frati.. Intrebarea este daca este obligatoriu prin lege sa facem succesiunea ... (vezi toată discuția)