avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Terenuri cumparate cu acte de mana vechi !!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Terenuri cumparate cu acte de mana vechi !!!

Cum pot sa obtin titlu de proprietate pe un teren, daca acesta a fost cumparat de bunica mea printr-un act de vanzare - cumparare facut de mana?
Mentionez faptul ca am mai multe acte de acest fel, iar terenurile respective sunt inregistrate la primarie si platesc impozit pe ele.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:49, 22 Octombrie 2014
Puteti invoca uzucapiunea de 30 de ani cu jonctiunea posesiilor, daca a trecut aceasta perioada , sau puteti sa solicitati pe cale judecatoreasca sa se constate intervenita vanzarea .Va veti judecata cu fostul proprietar sau cu mostenitorii acestuia, iar dvs. ca reclamanti veti prezenta dovezi ca sunteti mostenitori ai cumparatorului.
actele au intre 10 si 20 ani, problema este ca persoanele respective, care au vandut terenurile sunt decedate iar mostenitorii nu ii cunosc.
Mai este de mentionat si faptul ca nici acestia nu aveau acte pe pamanturi.
Da, asa era, trebuie gasiti mostenitorii, asta o faceti in dosar. E dificil sa faceti singur partea asta de adrese si relatii etc... mai ales cu p[rocedura prealabila noua.
Contactati un avocat.
Va trebui sa gasiti primul proprietar cu acte in regula si acela trebuie chemat in judecata sau mostenitorii lui.

Pt asta trebuie sa faceti rost atat de certificatele de mostenitor, cat si de titlul de proprietate pt a dovedi calitatea procesuala pasiva.

Pt a invoca cu succes uzucapiunea trebuie sa treaca 30 de ani de la data intrarii in posesie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune teren fara acte leorot leorot Buna ziua, Am un teren in oras, pe care am si o casa. Ambele cu acte in regula, declarate si impozitate. In continuarea curtii am 400 mp gradina, care a ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune - ajutor ! leorot leorot Supun atentiei dvs urmatoarea speta: 1937 - strabunicul meu cumpara un teren. actul s-a pierdut - am obtinut de la arhivele statului o copie a inregistrarii ... (vezi toată discuția)
Mostenirea dreptului de uzucapiune Anayllyl Anayllyl Buna ziua! As dori sa aflu daca se poate mosteni dreptul de uzucapiune, mai precis: mostenitorul ar putea obtine dreptul de proprietate asupra unui imobil in ... (vezi toată discuția)