Cum pot sa obtin titlu de proprietate pe un teren, daca acesta a fost cumparat de bunica mea printr-un act de vanzare - cumparare facut de mana?
Mentionez faptul ca am mai multe acte de acest fel, iar terenurile respective sunt inregistrate la primarie si platesc impozit pe ele.
Puteti invoca uzucapiunea de 30 de ani cu jonctiunea posesiilor, daca a trecut aceasta perioada , sau puteti sa solicitati pe cale judecatoreasca sa se constate intervenita vanzarea .Va veti judecata cu fostul proprietar sau cu mostenitorii acestuia, iar dvs. ca reclamanti veti prezenta dovezi ca sunteti mostenitori ai cumparatorului.
actele au intre 10 si 20 ani, problema este ca persoanele respective, care au vandut terenurile sunt decedate iar mostenitorii nu ii cunosc.
Mai este de mentionat si faptul ca nici acestia nu aveau acte pe pamanturi.
Da, asa era, trebuie gasiti mostenitorii, asta o faceti in dosar. E dificil sa faceti singur partea asta de adrese si relatii etc... mai ales cu p[rocedura prealabila noua.
Contactati un avocat.
Uzucapiune - ajutor !
leorot
Supun atentiei dvs urmatoarea speta:
1937 - strabunicul meu cumpara un teren. actul s-a pierdut - am obtinut de la arhivele statului o copie a inregistrarii ... (vezi toată discuția)