avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de chemare in judecata in civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de chemare in judecata in civil

daca faci o cerere de chemare in judecata,si te razgindesti (ex nu ai bani) de taxa de timbru ,piritul te poate oblige la plata unor cheltuieli ?
Cel mai recent răspuns: sexu , utilizator 11:06, 23 Octombrie 2014
Inseamna ca actiunea dvs a fost trimisa catre parat, acesta si-a angajat avocat si este posibil sa platiti cheltuieli de judecata constand in onorariu de avocat care insa puteti solicita sa fie redus pe masura prestatiilor avocatiale restranse, dat fiind ca ati retras actiunea.
sau sa merg pina la capat,, dar va intreb daca sa emis o adresa de instant ex:05 08 2014 pt a platii taxa de timbru ,termen 10 zile ,Nu am platit. Cererea nu sa anulat la o luna primesc o alta adresa sa platesc 100 ron conf oug 80 art 7 e normal ?
Normal era ca daca nu ati timbrat in 10 zile ca urmare a primei adrese primite din partea instantei sa se dispuna anularea cererii de chemare in judecata.

Se pare ca in cazul dvs nu numai ca nu au anulat-o dar au trimis -o si paratului.

Sigur ca ar trebui studiat dosarul si vazut ce se impune cu prioritate a se invoca in raport si de ceea ce va este mai favorabil dvs.
este interesant NU? dar legal cum este ? idea este ca cazul meu este public si poate ca tribunalul a auzit de el si a incercat sa ma ajute sa continuu ,,SE POATE ?
Legal, tribunalul nu poate favoriza nici o parte a unui proces. Ar fi trebuit sa va fie anulata cererea de chemare in judecata chiar dupa trecerea primelor 10 zile cand vi s-a pus in vedere sa timbrati.Cat priveste obligarea Dvs. la plata cheltuielilor de judecata, parerea mea este ca excesul de zel al instantei de judecata care a comunicat paratului cererea dvs. nu poate fi imputat reclamantului si obligat acesta la plata cheltuielilor de judecata.Nu e vina reclamantului ca instanta n-a studiat dosarul si a facut exces de zel.Si daca veti fi obligat la plata acestor cheltuieli puteti ataca hotararea instantei.
Cu stima,
av.M.Hornea

Alte discuții în legătură

Neplata taxa timbru parat- consecinte? ilenuta1963 ilenuta1963 Daca piritul nu va plati taxa judiciara de timbru ( restanta) stabilita de instanta , ce se intimpla ? (vezi toată discuția)
Apel atomol atomol Buna ziua ! Reclamantul a pierdut procesul pe fond si a facut apel . Paratul nu poate fi gasit pentru a fi citat .si s-a amanat de 8 ori din cauza asta . Nici ... (vezi toată discuția)
Recuperarea cheltuielilor cu onorariul avocatului prin acþiune separatã simonik2011 simonik2011 Buna ziua, care ar fi temeiul legal si impotriva cui sa ma indrept intr-o actiune in pretentii, nu mi s-au acordat cheltuieli onorariu avocat (desi au fost ... (vezi toată discuția)