avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit intrebare firma
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

intrebare firma

am o firma din 2009 care a fost microintreprindere pana mai acum, iar pentru ca nu am depus la timp lista cu angajatii, am fost trecut pe impozit pe profit.
Intrebarea mea e urmatoarea.. stiind ca indeplinesc conditiile de microfirma (nu am cifra de afaceri mare) si depun acea lista (sau ce mai trebuie), anul viitor o sa am posibilitatea de a trece iar pe impozit pe venituri?
Cel mai recent răspuns: Olivia Nedelcea , Contabil 11:01, 14 Iunie 2009
pentru a fi microintreprindere trebuie sa indepliniti mai multe conditii. Daca le indepliniti, si tineti la calitatea de micro pentru anul acesta, faceti rectificarile corespunzatoare (cu amenda, de regula)

Art. 103. - În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
a) realizează venituri, altele decât cele din consultanţă şi management, în proporţie de peste 50% din veniturile totale;
b) are de la 1 până la 9 salariaţi inclusiv;
c) a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei a 100.000 euro;
d) capitalul social al persoanei juridice este deţinut de persoane, altele decât statul, autorităţile locale şi instituţiile publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare pierdere din profit nerepartizat anterior valentinaandrei valentinaandrei Buna ziua, as dori sa ma ajutati in urmatoarea problema contabila:am o societate infiintata in anul 2008, platitoare de impozit pe profit.La sfarsitul anului ... (vezi toată discuția)
Mai indeplinesc conditiile pt micro ? ContSters109653 ContSters109653 Am avut calitatea de micro ( imp.3% ) pana la data de 31.07.2009 , data la care am depus 010 vector fiscal , pentru scoatere din evidenta salarii . ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate CVASI CVASI In cazul in care o microintreprindere (neplatitoare de tva si cu 1 salariat) isi suspenda activitatea cu 15 mai la registrul comertului si apoi cere la ... (vezi toată discuția)