am o firma din 2009 care a fost microintreprindere pana mai acum, iar pentru ca nu am depus la timp lista cu angajatii, am fost trecut pe impozit pe profit.
Intrebarea mea e urmatoarea.. stiind ca indeplinesc conditiile de microfirma (nu am cifra de afaceri mare) si depun acea lista (sau ce mai trebuie), anul viitor o sa am posibilitatea de a trece iar pe impozit pe venituri?
pentru a fi microintreprindere trebuie sa indepliniti mai multe conditii. Daca le indepliniti, si tineti la calitatea de micro pentru anul acesta, faceti rectificarile corespunzatoare (cu amenda, de regula)
Art. 103. - În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
a) realizează venituri, altele decât cele din consultanţă şi management, în proporţie de peste 50% din veniturile totale;
b) are de la 1 până la 9 salariaţi inclusiv;
c) a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei a 100.000 euro;
d) capitalul social al persoanei juridice este deţinut de persoane, altele decât statul, autorităţile locale şi instituţiile publice.
Suspendare activitate
CVASI
In cazul in care o microintreprindere (neplatitoare de tva si cu 1 salariat) isi suspenda activitatea cu 15 mai la registrul comertului si apoi cere la ... (vezi toată discuția)