avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venituri obtinute din afara tarii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venituri obtinute din afara tarii

Buna dimineata. De curand am inceput sa lucrez de acasa pentru o firma din afara tarii. Salariul imi va fi virat lunar in cont. Ce taxe si impozite trebuie sa platesc pentru acesti bani si cum trebuie sa procedez?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:27, 24 Octombrie 2014
Un ghid ANAF care va poate ajuta.

[ link extern ]
Impozit pe venit 16%, cass 5,5% si pensie 31,3% (asta se pare ca s-a modificat cu 5% in minus de luna aceasta).
Multumesc mult. Daca imi platesc deja singura CASS, mai trebuie sa platesc si procentul de 5,5% din salariul primit?
Brigid a scris:
Salariul imi va fi virat lunar in cont.

Vreau sa va intreb (caci interpretarea este delicata) "salariul" ce inseamna ?
Aveti un contract de munca (dupa legea carei tari? ca sa vedem daca este aplicabila evitarea dublei impuneri) sau este pur si simplu un venit (prestari servicii sau altceva nu conteaza ce) intrat in contul dvs. de la banca (caz in care este "venit" si nu "venit din salarii" conform legislatiei romanesti)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de consultanta cu o firma din strainatate david_m david_m Buna ziua, Mi s-a propus sa inchei un contract de consultanta cu o firma din Italia, eu fiind persoana fizica, nu am firma, pfa sau altceva. Pentru semnarea ... (vezi toată discuția)
Plata contributie pensie pfa norma de venit StefiPop StefiPop Buna ziua. Doresc sa stiu daca un PFA cu norma de venit are obligativitatea platii pensiei, deoarece, desi am trimis declaratia 600 pentru anul 2013, ... (vezi toată discuția)
Rezidenta fiscala in emiratele arabe unite mihdn mihdn Lucrez in domeniul IT si ca urmare a noilor masuri fiscale aplicate intreprinderilor din Romania, doresc sa ma mut fizic si sa imi mut rezidenta fiscala in ... (vezi toată discuția)