avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament inatacabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament inatacabil

Doresc sa fac un testament care sa nu poata fi atacat(contestat) .Eu nu am copii si vreau sa las mostenire toate bunurile mele unui baiat de 10 ani - copilul unui nepot de sora _ Cum pot intocmi testamentul incat nici sora si nici fratele meu sa nu-l poata ataca? Sau ce varianta exista ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 10:23, 22 Octombrie 2014
Buna ziua,
Puteti intocmi un testament autentic in prezenta unui notar public, avand prezenti doi martori. Atacarea in instanta a acestui tip de testament este mai grea, actul autentificat avand autoritate publica.
Sunt doua aspecte diferite.
Dvs puteti testa averea dvs cui doriti, DAR la decesul dvs mostenitorii rezervatari care sunt sot supravietuior, copii si parintii, au dreptul la rezerva succesorala care este jumatate din ce ar culege acestia din mostenire daca nu ati testa in favoarea unei persoane straine.
Deci puteti testa cui doriti insa mostenitorii rezervatari pot cere, deci pot nu este obligatoriu, redctiunea testamentului pt cota ce incalca rezerva lor succesorala.
Anularea testamentului este alt aspect juridic. Fiind intocmit la notar sansele sunt minime de a fi anulat, insa ramane reductiunea....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce condiții se poate ataca testamentul? Ioan Luca Ioan Luca Buna ziua. Am o nelamurire legata de procedura care se urmeaza pentru atacarea unui testament. Pe scurt: Daca defunctul lasa mostenire prin testament autentic ... (vezi toată discuția)
Testament alibarcan alibarcan buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine ,sa-mi raspundeti la intrebare... mama mea a decedat in februarie 2009. din august 2006,a intocmit la notar un ... (vezi toată discuția)
Testament aser aser Cind un Testament este inatacabil? (vezi toată discuția)