avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Delapidare fonduri asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Delapidare fonduri asociatie de proprietari

Buna ziua,
Dupa multe insistente am reusit sa intram in posesia dosarelor asociatiei care nu am fost predate de trei luni.In urma verificarilor a reiesit lipsa a 48000 mii lei.Administratorul a declarat dupa multe insistente in fata comitetului executiv, ca banii i-au fost furati.A mers la un Birou Notarial unde a declarat lipsa banilor din gestiune si s-a angajat la plata sumei de 3000 lei lunar pana la achitarea sumei lipsa.Credeti ca am procedat corect,sau trebuia sa mergem la Politie si sa reclamam frauda ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:25, 23 Octombrie 2014
Interesul dv principal este sa va recuperati prejudiciul
Pe de alta parte ar trebui atent verificata activitatea administratorului de catre cenzor/
comisia de cenzori pentru a constata situatia asociatiei in raport si fata de furnizorii de utilitati/servicii
Comitetul executiv poate analiza responsabil activitatea administratorului de imobil si poate decide asupra aspectului sesizarii oficiale a autoritatilor-asta pentru a indeparta eventualitatea ca respectivul sa se afle in situatie similara si la alte asociatii de proprietari unde reprezentantii asociatiei de proprietari nu au fost atat de vigilenti ca dv
Multumesc pentru raspuns,deja am deschis un cont unde poate fi verificat,adica daca are incasari azi va declara cat a incasat si in aceiasi zi vor fi depusi banii in cont,verificarea se face de catre Presedinte si Cenzor.Administratorul va avea un card cu care poate face doar depuneri si platile le va face prin internet.
lucian1964 a scris:

Dupa multe insistente am reusit sa intram in posesia dosarelor asociatiei care nu am fost predate de trei luni.In urma verificarilor a reiesit lipsa a 48000 mii lei.

48 000 lei e o suma foarte mare si mi-e greu sa cred ca a ramas cu un sold in casa atat de mare in loc sa-i depuna in contul asociatiei (de unde primeati si dobanda).
Mi-e greu sa cred ca i-au fost furati - furtul trebuia declarat la politie si anuntat comitetul in momentul imediat urmator.
Parerea mea este sa mergeti la politie. In cazul in care nu-si va respecta angajamentul, comitetul va demonstra ca a luat decizia corecta. In urma investigatiilor se va afla daca banii intradevar au fost furati.
Mai bine angajati pe altcineva pe post de casier (care sa se ocupe de incasari si plati).
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2014
Modica, utilizator
Mi se pare o suma enorma, asa cum s-a spus si mai sus.
E bine ca a recunoscut lipsa, ca a semnat un angajament de plata la notar..., dar nu e bine ca l-ati lasat in continuare casier al asociatiei. Ce garantie aveti ca nu va avea lipsa in continuare?
Poate i s-au furat, poate nu, dar trebuie scos din functie, trebuie facuta sesizare la politie sa cerceteze imprejurarile in care i s-au furat banii pentru ca daca este adevarat acest lucru, este posibil ca politia sa gaseasca hotul, sa dea de el prin alte dosare...
Politia are colectii cu mii de poze ale hotilor iar administratorul dv le poate consulta si pote recunoaste pe cineva. Politia are mai multe metode, are informatii... Dar daca nu sesizati, nu are cum sa va ajute.
Oricum daca-l lasati in continuare sa incaseze, sa faca operatiuni in contul bancar, e o greseala a dumneavoastra.
Daca administratorul este proprietar in asociatie, puneti-i intreaga suma de plata pe lista lunara, sa platesca penalizari...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casiera fura, dispare si proprietarii trebuie sa plateasca restantele furnizorului? harloatha harloatha Am o problema cu care ma confrunt. Asociatia de locatari a fost acum doi ani de zile furata de casiera. S-a dat in judecata si s-a castigat, respectivei i s-a ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiunea unei asociatii de proprietari ContSters197509 ContSters197509 Ce i se poate intampla unei contabile la o asociatie de proprietari daca in registrul de casa are o lipsa de 50.000 Ron. Presedintele nu i-a facut nici o ... (vezi toată discuția)
Actiuni in instanta Gratiela Ratiu Gratiela Ratiu Daca se poate sa ma ajutati cu ceva lamuriri pentru urmatoarele situatii, va multumesc anticipat: 1. presedintele si cenzorul si-au dat demisia. Trebuie ... (vezi toată discuția)