avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura de deshumare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura de deshumare

Revin cu o noua intrebare: asa cum v-am relatat in cealalta intrebare a mea,mama mea e decedata din 1997 avand varsta de 44 de ani atunci ,cauza decesului fiind stabilita atunci ca fiind"accident vascular cerebral. Eu nu am fost la IML in acel moment..nu stiu exact ce s-a petrecut acolo,,doar tatal meu a fost. Specific ca dansul are o fire violenta si in fiecare zi mama mea incasa batai crunte de la el. Iar cu doua zile inainte de a o deceda ,ea s-a plans cumnatei mele ca el a batut-o atat de rau si i-a dat numai cu pumnii in cap,incat nici nu putea suporta nodul baticului pe cap(isi tinea baticul legat la spate) .Noi mereu am banuit ca aceasta ar fi cauza decesului insa la acea vreme nimeni nu a spus sau a facut nimik..eram tineri.... Se poate ca dupa atatia ani de la moartea ei sa se poata obtine o aprobare de a o deshuma pentru a i se stabili exact cauza decesului,in baza marturiei cumnatei mele,a mea,a fratelui si a nenumarator oameni din sat care cunosteau ca aceasta era batuta in mod frecvent? Va multumesc .
1-Pentru coerenta raspunsurilor,se impune sa postati in continuarea topicului initial
2-Numai procurorul sau instanta de judecata pot dispune masura deshumari cu scopul clarificarii anumitor aspecte care ar fi putut genera si favoriza decesul
Avand in vedere timpul scurs de la deces,probele care de regula probeaza astfel de agresiuni care pot genera decesul,au fost disipate urmare procesului de degradare a corpului
Infractiunea de omor este inmprescriptibila...
Ar fi fost imprescriptibila daca... nu s-ar fi prescris deja (inainte de adoptarea normei imprescriptibilitatii).

[ link extern ]

[ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iunie 2017
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces in strainatate ContSters109337 ContSters109337 Am un coleg care s-a \"sinucis\" (s-a spanzurat cu cearsaful) in puscarie, in Italia. am si eu cateva intrebari, desi nu stiu daca am postat corect: - ... (vezi toată discuția)
Act de identitate - domiciliul pe imobil mostenit leusan leusan Casa este pe numele bunicilor.Nepotul locuieste impreuna cu parintii si cu bunicii la aceiasi adresa. Bunicul a decedat, bunica traieste,Parintele (mama) ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces rotarusilvia rotarusilvia are dreptul la ajutor deces mama supravietuitoare,pensionara de CAP, a fiului de 47 de ani care nu se afla la data decesului in nici o forma de asigurare ... (vezi toată discuția)