avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Buna ziua,sunt angajata la o firma in functia de gestionar depozit unde este foarte frig. Efortul fizic pe care il depun este mult prea mare fapt care a dus la imbolnavirea mea.Momentan ma aflu in concediu medical ,mentionez ca angajatorul mi-a eliberat foarte greu adevernta pentru medic.Cand mi se termina concediul medical vreau sa demisionez fara preaviz.Daca stau in preaviz exista riscul sa ma imbolnavesc din nou si sa mi se puna si oarecare piedici. Daca angajatorul nu-mi aproba demisia la zi c acordul partilor si eu lipsesc nemotivat imi pierd garantia materiala care o am acumulata de cand sunt angajata?
Cel mai recent răspuns: rrramor , utilizator 10:39, 29 Octombrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Sintagma "demisia la zi" nu exista prevazuta in legislatie.
Demisia poate fi cu sau fara preaviz.

Daca se afla in perioada de proba va notifica incetarea c.i.m. (art.31 alin.3 C.mun.) , nu trebuie sa demisioneze fara preaviz .

Demisia fara preaviz nu este posibila decat in situatia in care angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate prin c.i.m.
Poti vorbi cu angajatorul si sa ii explici problema, cum ca vrei sa pleci din motive de sanatate si ca nu mai poti sta nici o zi in plus. Cred ca trebuie sa iti predai si gestiunea. Daca nu iti accepta demisia cu "a doua zi", varianta ar fi (si poti sa i-o si spui) sa nu te prezinti la serviciu sau sa iti tot iei medicale la nesfarsit (si tot nu se poate folosi de tine in timpul asta). Ti se poate face cercetare disciplinara, bataie de cap pentru angajator. In conditiile acestea, eu prefer sa inchid contractul decat sa cheltuiesc bani si timp cu cercetarile disciplinare. Cat despre garantie, nu ti se poate opri decat daca iesi cu lipsa in gestiune si doar pe cale juridica dar....depinde de angajator. (sa nu te trezesti cu surpriza, in cazul in care garantia nu e depusa cnf.legii la CEC).
rrramor a scris:

... Daca nu iti accepta demisia cu "a doua zi", varianta ar fi (si poti sa i-o si spui) sa nu te prezinti la serviciu sau sa iti tot iei medicale la nesfarsit (si tot nu se poate folosi de tine in timpul asta).....

Acceptarea demisiei nici nu trebuie sa existe. Iar sintagma "demisia cu a doua zi " nu se regaseste in Codul Muncii.

Medicale la nesfarsit inseamna pana la urma pensionare de invaliditate. Nu uitati ca angajatorul mai are un drept cu privire la concediile medicale.
Eu am dat un raspuns pe intelesul unei persoane neavizate, de aici si sintagma "demisie cu a doua zi" adica demisia cu acordul partilor. Cat despre medicale la nesfarsit, i-ar fi imposibil doamnei sa faca rost de ele fara sa intre in comsie. Ideea era, ce poate sa faca si cum sa puna problema astfel incat angajatorul sa ii inceteze contractul la data dorita de aceasta si fara preaviz.
Sper sa o fi ajutat pe dna carmen_lungu

Alte discuții în legătură

Preaviz takytaky1 takytaky1 sunt reangajata la o firma de confectii unde am mers dupa concediu crestere copil de la 1 aprilie,daca merg la alta firma trebuie sa fac un preaviz inainte ... (vezi toată discuția)
Demisie fără preaviz LaurLucreția LaurLucreția Bună ziua, Aș dori să știu dacă îmi pot depune demisia fără preaviz, pe motiv că nu am protecția muncii făcută și nici nu mi s-a făcut ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi dau demisia avand in vedere faptul ca am o gestiune de cateva miliarde? nicu35 nicu35 buna ziua lucrez de 4 ani la o firma ca gestionar la depozit mentionez ca inainte depozitu avea manipulanti motostivuitorist si vanzator acu de un an din ... (vezi toată discuția)