avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare cheltuieli judecata- executor judecătoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare cheltuieli judecata- executor judecătoresc

Bună seara,

Am avut un proces ca parte reclamată (finalizat in 11.2012), după care recursul (finalizat in 04.2013), pe care le-am câștigat în instanță. Sentințele fiind date în județul de reședință al reclamanților.
Vă rog să mă informați care este data limită în a solicita cheltuielile de judecată prin executorul judecătoresc. Dacă fac acest demers in 3 ani de la sentința definitivă pot recupera toate cheltuielile de judecată de la ambele instanțe?
Care ar fi cheltuielile care decurg din acest demers?
Am înțeles că trebuie plătite 2 taxe de timbru pentru totalul de 4250lei? La ce instituție se plătesc și din al cui județ de reședință?
Există posibilitatea să nu-mi pot recupera banii?

Mulțumesc pentru răspunsul dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2014
im82, utilizator
Cel mai recent răspuns: im82 , utilizator 18:38, 22 Octombrie 2014
Demersurile se fac in termen de 3 ani de la data ramanerii definitive a sentintei, acesta fiind termen de prescriptie.
Cheltuielile se pot recupera , chiar si prin executor, in masura in care debitorul este solvabil. Ca daca nu are nici un venit sau proprietati este imposibil sa-l puteti executa.
Cheltuielile de executare se fixeaza de fiecare executor in parte operand liberul arbitru al fiecaruia in negocierea onorariului. Taxa de timbru o puteti achita si in localitatea Dvs.
Cu stima,
av.M.Hornea
hornea alina a scris:

Demersurile se fac in termen de 3 ani de la data ramanerii definitive a sentintei, acesta fiind termen de prescriptie.
Cheltuielile se pot recupera , chiar si prin executor, in masura in care debitorul este solvabil. Ca daca nu are nici un venit sau proprietati este imposibil sa-l puteti executa.
Cheltuielile de executare se fixeaza de fiecare executor in parte operand liberul arbitru al fiecaruia in negocierea onorariului. Taxa de timbru o puteti achita si in localitatea Dvs.
Cu stima,
av.M.Hornea

Mulțumesc frumos.
Dar unde să plătesc taxa de timbru CEC, fisc, Primărie și cum se numește ea?
Este necesar să dau CNP-ul fiecăruia? Eu nu le dețin. Nici nu-i cunosc personal, au fost reprezentați de avocați.
Dacă încercarea de recuperare nu se finalizează în decursul celor 3 ani, ce se întâmplă?

Cu stimă,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare egipt egipt am un titlu executoriu al unei instante din judetul Cluj. Debitorul este din Turda judetul Cluj. Cum pot face sa execut creanta? trebuie sa ma deplasez ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxe de judecata NicuGeorgiana NicuGeorgiana Buna ziua! As vrea sa stiu daca mai exista posibilitatea recuperarii taxelor de judecata dupa ce a fost pronuntata sentinta definitiva. Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Doua intrebari aelemarac aelemarac Buna seara, Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la cele doua intrebari: 1. Exista un termen dupa o sentinta in care sa ma adresez unui executor ... (vezi toată discuția)