avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... doua intrebari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

doua intrebari

Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la cele doua intrebari:
1. Exista un termen dupa o sentinta in care sa ma adresez unui executor pentru recuperarea cheltuielilor de judecata daca in sentinta se specifica plata cheltuielilor? Sau care sunt etapele/modalitatea de recupreare?
2. Daca un teren este solicitat de la Primarie intr-un proces a carui judecata s-a amanat pana la finalizarea altui proces, Primaria poate sa instraineze terenul intre timp/sa-l concesioneze?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:07, 7 Iunie 2017
Buna seara,
1. Da, un termen de 3 ani de la momentul ramanerii definitive a sentintei sau deciziei.
2. Recuperarea cheltuielilor de judecata se face fie pe cale amiabila fie prin executor judecatoresc.
3. Daca nu s-a solicitat inscrierea in cartea funciara a actiunii existente pe rolul instantei atunci DA, poate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli judecata- executor judecătoresc im82 im82 Bună seara, Am avut un proces ca parte reclamată (finalizat in 11.2012), după care recursul (finalizat in 04.2013), pe care le-am câștigat în ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata ! PavelIonut PavelIonut Buna seara ! Am castigat prin sentinta definitiva un proces civil avand ca obiect un litigiu imobiliar(un teren).Partea adversa,a fost obligata sa imi ... (vezi toată discuția)
Extrase cf vs registrul agricol stefanoliviu stefanoliviu V-as solicita parerile vis a vis de urmatoarele: * daca diferentele de evidenta intre Registru Agricol al unei primarii si cele ale Oficiului de Cadastru si ... (vezi toată discuția)