avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executare

am un titlu executoriu al unei instante din judetul Cluj. Debitorul este din Turda judetul Cluj. Cum pot face sa execut creanta? trebuie sa ma deplasez neaparat in Turda pt a gasi acolo un executor? Pot face acest lucru si prin posta fara sa ma deplasez acolo? Ce acte trebuiesc facute. Cum gasesc executorul competent? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: DANELA , utilizator 22:07, 20 Mai 2006
Alegi un executor din Turda-din lista publicata in monitorul oficial- .Faci cerere de executare silita, platesti taxa de timbru,-anexezi doc de plata, anexezi si timbru judiciar, sentinta in original si le trimiti prin posta Executorului cu confirmare de primire.Poti sa iei legatura si telefonic cu el pt a primi lamuririle necesare.
P.S: Daca nu exista executor in Turda ,iei din Cluj.
Cred ca nu este suficient sa platesti taxa de timbru si timbrul judiciar si sa "arunci" prin posta titlul executoriu in original, pe adresa unui executor judecatoresc din lista.
Mai intai trebuie contactat si "negociat" onorariul, din care in mod sigur va pretinde un procent din suma si un avans.
Depinde care este valoarea titlului, daca debitorul este solvabil s.a.
Daca ai nesansa ca debitorul sa nu realizeze profit (persoana juridica) respectiv venit (persoana fizica), sau nu are bunuri in proprietate, poti sa-ti iei adio de la avansul dat.
In principiu, cheltuielile creditorului pentru realizarea creantei sunt considerate cheltuieli de executare si se recupereaza cu prioritate (adica inaintea creantei din titlu).Daca se reuseste recuperarea intregii datorii, inclusiv cheltuieli de executare, este un caz rar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu achitat partial. cum procedez? Irina S. Irina S. Am un contract de imprumut garantat cu ipoteca imobiliara . Pana la data scadenta imprumutatul mi-a achitat doar jumatate din suma. Pentru cealalta ... (vezi toată discuția)
Care e procedura necesara in cazul unei cereri de executare silita? agrippinna agrippinna Buna ziua. Am o sentinta investita cu titlu executoriu si vreau sa o duc la un executor in vederea inceperii executarii silite. Am inteles ca trebuie sa fac o ... (vezi toată discuția)
Executare silita viomari viomari Buna ziua, De ce documente am nevoie pentru a merge la un executor judecatoresc sa institui o poprire (pensie alimentara) si recuperarea unor debite restante ... (vezi toată discuția)