avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie licenta
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie licenta

am terminat facultatea in iunie 08 si am nascut inainte sa imi dau licenta.daca o dau in vara aceasta, pot sa depun dosar pt.indemnizatie crestere copil, pentru ca am inteles ca pot beneficia din momentul din care imi iau licenta si pana implineste copilul 2 ani.este adevarat?va rog frumos sa-mi raspundeti!!!!!!!!!p.s.: nu am depus dosar pentru somaj
Cel mai recent răspuns: ContSters91188 , utilizator 20:53, 2 Iunie 2009
OUG 148/2005 prevede asa:

(2) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:

a) şi-au însoţit soţul/soţia trimis/trimisă în misiune permanentă în străinătate;

b) au beneficiat de indemnizaţie de şomaj, stabilită conform legii;

c) au beneficiat de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, potrivit legii;

d) au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare în sistemul public de pensii, în condiţiile prevăzute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare;

e) au realizat perioade de stagiu de cotizare în sistemul public de pensii în condiţiile prevăzute de actele normative cu caracter special care reglementează concedierile colective;

f) au realizat în sistemul public de pensii, anterior datei intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, perioade de stagiu de cotizare pe bază de contract de asigurare socială;

g) au beneficiat de indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la vârsta de 2 ani, respectiv până la vârsta de 3 ani în cazul copilului cu handicap;

h) au beneficiat de pensii de invaliditate;

i) au beneficiat de concediu fără plată pentru a participa la cursuri de formare şi perfecţionare profesională din iniţiativa angajatorului sau la care acesta şi-a dat acordul, organizate în condiţiile legii;

j) au lucrat cu contract individual de muncă în străinătate, pe baza acordurilor guvernamentale bilaterale încheiate de România cu alte state;

k) se află în perioada de întrerupere temporară a activităţii, din iniţiativa angajatorului, fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii;

l) se află în perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, cu examen de licenţă sau de diplomă, în vederea angajării ori, după caz, trecerii în şomaj, potrivit legii.

Normele detaliaza aceste prevederi, partea importanta fiind:

Art. 4 (7) j) a urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora cu examen de licenţă sau de diplomă organizat în prima sesiune. În sensul dispoziţiilor art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, se ia în considerare intervalul cuprins între ziua în care începe şi ziua în care se sfârşeşte fiecare an universitar, în condiţiile legii;

k) se află în perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, cu examen de licenţă sau de diplomă, în vederea angajării sau, după caz, a trecerii în şomaj, potrivit legii, calculate începând cu data de 1 a lunii următoare absolvirii;

Prin urmare, daca nu ati sustinut licenta in prima sesiune si nu va incadrati la celelalte perioade asmilate, nu veti beneficia de indemnizatie.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2009
ContSters20980, utilizator
multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de cresterea copilului marinela210488 marinela210488 mai pot beneficia de indemnizatie de cresterea copilului pana la 2 ani daca am beneficiat de somaj iar acum am intrat in prenatal . Mentionez ca nu am licenta ... (vezi toată discuția)
Despre prenatal deea-lavi deea-lavi buna ziua as vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului in iunie 2009 am dat licenta si am luat doar proba orala cea scrisa o ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal deea_roxi deea_roxi Buna ziua am cateva intrebari sper sa ma ajutati din tot sufleul. Sunt insarcinata in 32 de saptamani si sunt in concediu prenatal de 126 de zile de la 1 ... (vezi toată discuția)