avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Contabilitate pe punct de lucru?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Contabilitate pe punct de lucru?

La o societate comerciala care doua puncte de lucru in aceeasi localitate (doua magazine) contabilitatea se tine separat pe fiecare punct de lucru?
Buna ziua!
Da. se tine separat, in special cea primara.
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2014
Elis Ismail, Contabil
Buna ziua,

Da,se tine contabilitatea la sediul central.Dar contabilitatea primara trebuie tinuta la pct.de lucru. Daca este cumva un magazin si are relatie directa cu publicul consumator,este obligatoriu sa se intocmeasca receptii pt. intrarea marfurilor(sosite cu aviz,presupun,de la sediul central). Trebuie sa aiba reg.de casa unde sa evidentieze incasarile si platile,pt.ca,stiti si voi,un control asa incepe,cu reg.de casa si compararea soldului cu numerarul existent. Poate exagerez,dar eu i-am pus pe cei de la pct.de lucru(mai multe) sa intocmeasca si jurnale de vanzari si cumparari,care se centralizeaza la sediu.
Si OBLIGATORIU,cite puncte de lucru ai,este nevoie neaparat de reg.unic de control la fiecare,in afara celui de la sediul central.

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O societate, doua puncte de lucru ContSters95887 ContSters95887 Pentru o societate cu doua puncte de lucru contabilitatea se tine separat pentru fiecare punct de lucru in parte? Stiu ca nir se face pentru fiecare in parte, ... (vezi toată discuția)
Evidenta contabila puncte de lucru AncaUrda AncaUrda O societate comerciala care are mai multe puncte de lucru: un magazin, un restaurant si o balta de pescuit, ce evidente contabile trebuie sa tina la fiecare ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pas cu pas a unei if izabela 67 izabela 67 Bună ziua Vă rog să-mi explicati pas cu pas,cum se face contabilitatea unei IF,mai precis un bar. (vezi toată discuția)