avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile copilului minor sau major in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile copilului minor sau major in cazul divortului parintilor

Buna ziua,

As vrea sa stiu care sunt drepturile unui copil minor sau major daca cei doi parinti se despart pe motiv ca nu se mai inteleg ? ( dupa 20 ani de casnicie ... )
Stiu ca daca nu se inteleg pe cale amiabila este nevoie de instanta care sa decida partajul imobilului si a bunurilor dobandite in timpul casatoriei al acestora, dar daca au un copil inca minor , ce drepturi are copilul ?
Mentionez ca mama are probleme psihice si un diagnostic din care nu-si va mai reveni niciodata, (suferinta datorita neantelegerilor dintre cei 2 care s-a accentuat, dar asta nu o influenteaza negativ sub nici o forma cand vine vorba de copil, este o mama protectoare, insa a fost data afara din casa de tatal care nu o mai suporta ... )
Eu vreau s-o ajut pe aceasta mama indurerata, insa pe cale legala !
Nu mai exista cale de impacare, astfel se va ajunge la divort, dar as vrea sa stiu prin ce metoda isi poate apara mama drepturile ?
Mama nu vrea sa oblige copilul la nimic, este de acord sa-l lase pe acesta sa faca o alegere proprie ptr a se horata cu cine va dori sa convietuiasca, insa oricum este dependent de tata ca acesta detine o companie care produce bani, iar mama fiind pensionata pe caz de boala, are o pensie de 380 lei din care nu prea poate oferi multe ....
Ea doar sufera ptr copil ca nu are parte de acesta si tocmai din ideea ca nu ii poate oferii mai mult si nici la fel ca tatal ....
Astfel ca oricum ar fi situatia, imobilul a fost dobandit in timpul casatoriei de catre ambii parinti. Si daca tatal a dat-o afara pe mama din imobil, ar trebui sa ii acorde si partea care i se cuvine din acesta , ma gandesc ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort Dascalu7 Dascalu7 Buna Ziua, va rog, in cazul unui divort cum se face partajul in cazul cand exista un minor ( 16 ani) in intretinerea unuia din soti, respectiv a mamei. ... (vezi toată discuția)
Partaj cristinani cristinani Am hotarat impreuna cu sotul meu sa divortam. Pentru partaj, toate bunurile comune se impart la jumatate? Sau parintele care va creste copilul are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)