avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune bun mobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune bun mobil

Buna ziua. Timp de 12 ani am avut in posesie o masina, in baza unui proces-verbal de predare primire de la un srl. In prezent srl-ul nu mai exista, a fost radiat. Cum pot intra legal in proprietatea masinii?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2014
vladion2005, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters334413 , utilizator 14:07, 23 Octombrie 2014
Puteți deveni proprietar prin act de vanzare cumparare. Chiar dacă societatea nu mai există, bunurile acesteia au fost distribuite acționarilor societății în procedura lichidării și radierii. Asta înseamnă că bunurile societății, în urma lichidării, nu au rămas fără proprietar, ci acestea au fost transferate in patrimonial unuia dintre asocieați potrivit aportului la capitalul social.

Nu cred că o acțiune întemeiată pe dispozițiile art. 557 Cod civl va fi admisă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate radiata naivatco naivatco sunt actionar intr-o societate comerciala radiata cu 314/2001. cf art 7 din 314/2001, bunurile din patrimoniu se supun prevederilor art 477 C.C. ( adica bunuri ... (vezi toată discuția)
Radiere srl / ce se intampla cu activele firmei dansara2002 dansara2002 Buna ziua, Am un SRL pe care nu mai am activitate de ceva vreme pe care vreau sa o radiez de la registrul comertului. Ce se intampla in acest caz cu ... (vezi toată discuția)
Precizari la subiectul: stabilirea impozitului pe venit in cazul retragerii partilor sociale de o persoana fizica nicolaeelena nicolaeelena Inteleg ca trebuie sa lamuresc cum am devenit asociat in SRL; - eram actionar la o societate pe actiuni care s-a divizat si care in baza unui protocol si a ... (vezi toată discuția)