avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca in cazul unui divort la notar cu fixarea custodiei comune,pensia alimentara ramane aceiasi,de 350 lei daca copilul sta la tata 6 zile pe luna?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 16:19, 23 Octombrie 2014
Fiind un divort "amiabil", motiv ptr. care il si faceti la notar, puteti stabili de comun acord care vor fi conditiile, ele putand fi stipulate intr-un acord suplimentar.
Sau, puteti recurge la procedura medierii prin care sa stabiliti printr-un plan parental ,chiar in detaliu, obligatiile fiecaruia.
Pensia alimentară se stabilește de către notar, de regulă în cuantum de până la 1/4 din venitul total al părintelui cu care nu locuiește minora.
Criteriile de stabilire a pensiei de întreţinere sunt reglementate de art. 529–533 din Cod civil.
Tot potrivt Codului civil pensia de intreținere se poate presta și în natură, deci nu este obligatorie fixarea unei sume ce se va plăti lunar.
Pensia alimentara nu se stabileste de catre notar, ci de catre parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Lavynia7 Lavynia7 Buna ziua!Am divortat la notar,în urma cu 4 ani,custodie comuna,fetita a ramas bineînteles la mine,mama ei.Tot atunci am stabilit cu tatal suma de 350 lei ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara bianka2012 bianka2012 Buna ziua am doi copii si divortul inca nu l-am bagat urmeaza zilele astea, m-ar interesa la pensia alimentara cat ar fi la suta din salariul lui si daca ... (vezi toată discuția)
Divorț Georgica112 Georgica112 Bună ziua! Eu și soția mea de comun acord am hotărât să divorțăm la notariat. Avem un copil minor de 4 ani și suntem căsătoriți de 7 ani. Am căzut ... (vezi toată discuția)