avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... partaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

partaj

Buna ziua,
Poate cineva sa imi dea un raspuns corect la urmatoarea intrebare: in urma divortului de acum 6 ani nu s-a facut partajul.Fostul sot a plecat in strainatate, unde este si in prezent.Fosta sotie vrea sa sa solicite partajul.La partaj trebuie sa fie prezent personal fostul sot sau acesta poate imputernici o alta persoana sa il reprezinte in fata notarului , specificind in imputernicire conditiile in care este de acord cu partajul? Daca da, unde trebuie sa intocmeasca imputernicirea - la consulatul Romaniei din tara unde locuieste sau la un notar din acea tara? Muyltumesc
Cel mai recent răspuns: vselin09 , utilizator 21:30, 27 Octombrie 2014
Da, poate fi reprezentat prin împuternicire sau prin avocat. Procura se face la consulatul din tara de domiciliu iar contractul de asistenta juridica se poate încheia prin poată, telefon sau chiar si prin e-mail
cel mai simplu este sa va luati avocat. Cu un avocat se poate discuta prin orice mijloc posibil de comunicare, se poate plati onorariu si semna contract si prin e-mail, fax etc. Odata ce ati angajat avocat in cauza nu este nevoie sa va prezentati in instanta. Bineinteles ca nu este nevoie sa va prezentati in instanta daca nu aveti avocat, insa este mai bine sa aveti un reprezentant- de preferat avocat - sa va reprezinte si sa va apere interesele in procesul de partaj. Cel putin eu asa va sfatuiesc.
Este necesara o procura speciala si autentica care sa prevada exact limitele mandatului acordat persoanei imputernicite.

Discutati cu un notar care sa va va dea exact modelul de procura necesar si apoi faceti aceasta procura la consulatul Romaniei.
Multumesc mult pentru sfat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare divort, partener plecat in alta tara Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Cum trebuie sa procedeze sotia in cazul in care, doreste sa solicite divort sotului, pe cale amiabila, aceasta aflandu-se cu contract de munca in ... (vezi toată discuția)
Divort la distanta bisoc liviu bisoc liviu buna ziua as dori sa stiu daca se poate divorta de sot (sotie)daca unul din ei e plecat in strainatate fara a fi nevoie ca vreunul din ei sa fie nevoit sa se ... (vezi toată discuția)
Acte necesare succesiune - mostenitor plecat in strainatate valeriu77 valeriu77 Suntem doi frati si vrem sa deschidem succesiune in urma decesului parintiilor nostri (unul in 1996 altul in 2013). Sora mea este plecata in SUA (perioada ... (vezi toată discuția)