avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Consum egal repartizat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Consum egal repartizat

Buna ziua
Am o problema foarte mare cu Asociatia de Propietari ni s-a impus de cei de la Dalikia sa montam un apometru de scara nu au vrut in prima faza sa il monteze cu pretextu ca nu se poate monta pentru ca trebuie reparat subsolul ne-am reparat subsolul se tot amana acest montaj.

Disperarea mea este pentru ca in fiecare luna ne baga cate 100 de lei de pers deci imaginativa la 4 persoane 400 lei in plus consum egal repartizat nici odata nu mi-au aratat o factura cei de la asociatie , eu apometru in casa care zice ca acel apometru este orientativ asa mi-au zis eu platesc ce consum orientativ plus consumul egal repartizat unde sa ma duc sa pot face o reclamatie pentru a le face un control ca mie mi se pare ca ne fura .
Pot sa ma adresez protectiei consumatorului sau politiei economica.??
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2014
alina_puff, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:26, 26 Octombrie 2014
Potectia consumatorului nu se implica in astfel de cazuri din cadrul asociatiilor de proprietari
Sesizati oficial serviciul de indrumare si sprijinire asociatii de proprietari din primarie
alina_puff a scris:
Am o problema foarte mare cu Asociatia de Propietari ni s-a impus de cei de la Dalikia sa montam un apometru de scara nu au vrut in prima faza sa il monteze cu pretextu ca nu se poate monta pentru ca trebuie reparat subsolul ne-am reparat subsolul se tot amana acest montaj.

Discutati cu presedintele asociatiei si vedeti de ce se amana, de ce nu se monteaza acest apometru de scara.
...consum egal repartizat nici odata nu mi-au aratat o factura cei de la asociatie , eu apometru in casa care zice ca acel apometru este orientativ asa mi-au zis eu platesc ce consum orientativ plus consumul egal repartizat unde sa ma duc sa pot face o reclamatie pentru a le face un control ca mie mi se pare ca ne fura .

Daca aveti apometre in fiecare apartament, consumul trebuie sa fie in conformitate cu indexul acestor apometre plus eventualele diferente, pierderi... si nu egal.
Daca sunteti membri ai asociatiei, dumneavoastra, membrii asociatiei faceti controlul prin membrii comitetului pe care i-ati ales, prin presedinte, comisia dde cenzori, adunarea generala... si nu altcineva din afara. Va exprimati cu "pentru a le face un control" ca si cum vecinii dumneavoastra care gestioneaza asociatia ar fi straini de asociatie cand in realitate sunteti impreuna, aveti dreptul dar si obligatia de a gestiona asociatia.
Ceilalti vecini ce spun? Ei sunt multumiti de modul de repartizare a consumului de apa?

Da m-am adresat asociatiei da sunt atat de aroganti si incep sa tipe, si v ecinii sunt la fel de disperatii m-am adresat si primariei da de cum stiti cum e bugetaru ca e totul in regula sinoi platim de ne sar capacele ....controlul apometrelor se face in casa da nimic nu rezolva pentru ca ni sa zis ca este orientativ.
Montarea apometrelor in apartamente fara a exista contor de scara nu va poate apara de aceste sume imense deoarece facturile de la furnizor vin cu un consum pausal la nivel de mai multe blocuri in aceeasi situatie.

Ca apometrele sa vi se ia in considerare cat de cat, desi si in acest caz vor fi diferente intre ce declara locatarii si consumul inregistrat la bransament, trebuie sa va montati acel contor de scara.
Ultima modificare: Duminică, 26 Octombrie 2014
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli separare de masura 123321123 123321123 in urma separarii de masura apa rece(montare contor separat de scara) cheltuielile au fost repartizate in suma egala pe fiecare apartament.este corect? (vezi toată discuția)
Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Repartizarea facturii de apa balanmarinela balanmarinela Buna seara. Sunt administrator de asociatie din februarie 2012., asociatiei alcatuita din 459 apt. La fiecare scara de bloc(cate 20 apt) a fost montat ... (vezi toată discuția)