as dori sa stiu urmatorul aspect….avem pe rol un proces de partaj... bunul care il avem de impartit este o vila evaluata de expert la 220.000 eur… la acest moment instanta ne.a dat 6 luni sa vindem la buna invoiala bunul…in cazul in care gasesc cumparatorul si sotul nu e de acord cum se procedeaza ?!…suma nu va fi cea expertizata….piata imobiliara a scazut vertiginos….pretul e la jumatate….cum sa inchei tranzactia daca sotul nu vrea acest lucru???…el intentioneaza ca acest bun sa fie vandut prin executor judecatoresc….ce urmareste de fapt ???….daca va fi asa dupa 6 luni care este suma de la care se pleaca la licitatie?.. cine fixeaza o valoare a imobilului in acest caz ???….am avocat dar….un sfat conteaza…!!!...
Este clar ca trebuie sa fiti de acord amindoi. Nu puteti vinde fara dumnealui. In cazul in care nu reusiti sa cadeti de-acord in acest termen acordat, va intoarceti in fata instantei si reluati procesul de unde l-ati lasat. Vanzarea la licitatie nu este cea mai buna solutie. Nu conteaza de la ce pret se pleaca, pentru ca daca nu se prezinta nimeni, pretul scade, iar la un moment dat, se vinde la cel care da mai mult. Ar trebui sa stati de vorba, sa puneti in balanta avantajele si dezavantajele, si sa picati la o intelegere.
buna dimneata….si daca eu gasesc cumparatorul si merg la executor si fac o notificare ca este pretul bun la acest moment astfel ca cu acesti bani ne.am putea cumpara fiecare cate un apartament….
…..referitor la ce va relatam despre imobilul pe care trebuie sa.l vindem….presupunem ca nu reusim sa vindem in cele 180 zile acordate de instanta….o sa vina situatia de a.l vinde cu ajutorul executorului….cum seprocedeaza ?!….imobilul este evaluat la valoarea de 220.000 sur…asta la nivel de 2013 …care va fi suma de la care de va pleca ?…cine fixeaza o suma de referinta ?