avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... trecere act proprietate parinti la copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

trecere act proprietate parinti la copii

sotul a luat un credit ipotecar in anul 2007...cu achitare in 30 de ani...a ridicat o casa noua in locul uneia vechi cu banii respectivi...proprietara fiind mama lui....intrebarea mea este daca poate sa incheie cu mama lui un antecontract de vanzare cumparare a casei si sa specifice ca odata cu achitarea totala a creditului sa devina el proprietarul casei....sau daca nu e posibil, ce act ar trebui sa faca incat sa nu iasa ca plateste banca atitia ani si pe urma mama lui scrie casa pe altcineva...si inca ceva,,cand sotul a luat creditul,fosta sotia a fost al 2 girant...ce drepturi ar avea ea...odata ce sotul plateste creditul lunar...si daca banca accepta acum sa fie schimbat al 2 girant
Cel mai recent răspuns: inessa , utilizator 16:30, 24 Octombrie 2014
Aici, trebuie sa va lamuriti atat cu banca cat si cu soacra.
Se poate face un contract de vanzare-cumparare si dv. sa deveniti proprietari ( poate fi trecuta o clauza de intretinere, etc.) Banca poate face modificarile necesare, dar pe ea nu o intereseaza decat sa fie incasate ratele lunare stabilite prin contractul de imprumut.

acum interesant de stiut ce spune soacra??:sorry:
soacra acum e de acord..asta e si problema.....sotul mai avand un frate care nu a contribuit cu nimic la casa...dar peste ani si ani,cine stie cum se schimba maica-sa ,dupa cum bate vantull...si intrebarea mea ce act are trebui sa faca sotul,avand in vedere ca mai sunt ceva ani buni de platit la banca...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitor pensionar la un credit ipotecar vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua. Am si eu o situatie. Eu si sotul meu am vandut garsoniera soacrei mele pentru a ne cumpara un apartament. Pentru restul sumei de bani o sa facem ... (vezi toată discuția)
Pot garanta un imprumut daca am datorii ? Matheo25 Matheo25 Buna seara. Prietena mea are salar si lucreaza de 8 luni cu carte de munca la o firma. Vrem sa scoatem niste bani din banca si eu vreau sa girez cu casa (sunt ... (vezi toată discuția)
Credit bancar Flori2015 Flori2015 Buna ziua, Am o intrebare legata de un credit, sotul meu impreuna cu soacra(girant) doreste sa faca un credit pentru achizitionarea unei case(prima casa). ... (vezi toată discuția)