Dezvoltatorul care a construit blocul nu a lasat nici un spatiu cat de mic, disponibil, pe care noi sa il transformam in spatiu pentru aministrare bloc (sa depozitam actele lunare, sa incasam intretinerea... etc)
Exista insa un spatiu (boxa) situat la demisolul blocului care are ca utilitati doar curent electric legat la contorul partilor comune, pe care dezvoltatorul desi a scos-o la vanzare, nu a cumparat-o nimeni pana acum (mentionez ca blocul are demisolul locuibil).
Din discutiile avute cu dezvoltatorul in care l-am rugat sa o doneze blocului a reiesit faptul ca el nu poate face acest lucru decat daca incheiem un contract de vanzare cumparare la o valoare minima pe zona pentru care sa platim actele notariale.
Intrebare:
1. Ce valoare minima poate sa aiba contractul (pentru ca Asociatia sa o poata plati, intelegand totusi ca actele notariale le platim la minimul zonei)
2. Cine trebuie sa semneze contractul din partea Asociatiei (avem un presedinte-neremunerat, iar incasarile si platile le facem prin forte proprii, fara administrator)
1-Valoarea de achizitie este conditionata de localitate,suprafata,etc
Pentru a va asigura de un pret corect,contactati mai multi notari care va vor preciza un pret estimativ
2-Conform dispozitii in vigoare reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia,care reprezinta si apara interesle acesteia in relatiile cu tertii,inclusiv in instanta de judecata
A dreaq si dezvoltatorul despre care vorbiti...
Trebuie sa va uitati prin cartea tehnica a blocului sa vedeti ce este cu aceasta incapere de la demisol. In mod normal, aceasta trebuie sa apartina partii comune, asa cum mai sunt uscatoarele si alte anexe gospodaresti, adica acea incapere sa fi fost deja achitata de catre proprietari... Merita sa va uitati cu atentie in contractele de vanzare-cumparare (poate solicitati si seviciile unui avocat) si sa observati care sunt partile comune, precum si destinatia lor.
Bun, sa zicem ca as. prop. vrea sa o achizitioneze. Dezvoltatorul este de acord. Pretul, avand in vedere ca spatuiul are destinatia de boxa, nu poate fi exagerat de mare, asa ca ce mai conteaza actele la notar?
Purcedeti rapid la cumparare, fiecare proprietar va contribui la cheltuiala proportional cu partea comuna-indiviza de proprietate - astfel incat sa zicem ca, daca unul dintre proprietari vrea sa-si instraineze locuinta, acesta va vinde separat si "bucatia" lui de boxa in care vreti sa faceti sediul asociatiei.
Noi avem "sediul" asociatiei intr-un uscator de 7 mp, destul de mic pentru intreaga activitate pentru 500 apartamente - si platim chirie lunara in favoarea proprietarilor din blocul respectiv.
Succes!